The KutiMangoes

Worldclass Afro / Jazz

The KutiMangoes

Beskrivelse

The KutiMangoes koncert i Herning på Fermaten, torsdag den 9. november 2017.

The KutiMangoes’ nye udgivelse “Made in Africa” begejstrer anmeldere og radioværter fra London til Ouagadougou. Det DMA-vindende afro-beat band fra København turnerer i foråret ’17 med både album og dokumentarfilm.

The KutiMangoes’ andet album “Made in Africa” udkom d. 4/11 på tyske Tramp Records. Bandet har rejst rundt i et par af verdens varmeste, fattigste og mest uroplagede lande – Burkina Faso og Mali – for at indspille opfølgeren til deres prisvindende debutalbum. De har øvet og indspillet med mesterlige vestafrikanske musikere i små øvelokaler i 43 graders varme uden airconditioning – enten fordi strømmen var gået eller fordi maskinens lyd ikke måtte komme med på optagelsen. Alt sammen for at fange den særlige lyd og stemning af den vestafrikanske musik.

Albummet præsenterer en række fantastiske afrikanske musikere foruden The KutiMangoes’ karakteristiske lyd med masser af blæsere og trommer. “Made in Africa” bliver flittigt spillet på radiostationer verden over (“Great album! Very authentic and such great playing!” – BBC) og er nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik”. I foråret 2017 tager bandet på release-turné i Danmark og Tyskland for at præsentere musikken og udvalgte steder vises Anders S. Jepsens dokumentarfilm om bandets rejse “Bamako Play” som optakt til koncerten.

Det er 3 år siden at Gustav Rasmussen og Michael Blicher samlede en flok anerkendte musikere i København for at lave et band inspireret af sjælen i Fela Kutis legendariske afrobeat og Charles Mingus’ vanvittige blæserarrangementer. “Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!” udtalte festivalchefen for Jazz à Ouaga, Abdoulaye Diallo efter bandets besøg i Burkina Faso. “Musikken bliver først levende, når vi deler den – både med hinanden og med publikum!” siger The KutiMangoes, der har som mission at sprede glæde med deres universelle musik, der både henvender sig til kroppen, øret og hjertet. ”Og ’sharing the music’ skal forstås i videst mulig forstand” udtaler Gustav Rasmussen fra The Kutimangoes, og fortsætter: ”at vi deler den med hinanden i bandet, at vi deler den med vores medmusikanter i Afrika, at vi deler den med publikum. Først dér bliver musikken levende!”

Bandets debutalbum ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” foruden at modtage fantastiske anmeldelser og omfattende radioairplay i ind- og udland. Ovenpå anerkendelserne har The Kutimangoes turneret i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten såvel som Danmark.

Sagt om “Made in Africa”:
“Bedre end den fænomenale debut…en skive, der vil blive stående.” 5 Stjerner – GAFFA
“World-class afro-jazz” Globalagogo (US)
“They capture the essence of Africa so perfectly” – Radio Wey (UK)
“Mega-authentic and way ahead of everyone else” – sound-and-image (DE)
“My favourite release for a while.” – Jazz Chronicles (UK)
“Forbløffende god udgivelse – en sjælden perle.” – RCV 99FM (F)

The KutiMangoes er:
Gustav Rasmussen – trombone, guitar
Michael Blicher – saxofoner, fløjte
Aske Drasbæk – saxofoner
Johannes Buhl Andresen – fender rhodes, moog bas
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl – trommer
Magnus Lindgård Jochumsen – percussion

Videoer