Festen fortsætter på Fermaten….

Herning Folkeblads Palle Heering Nielsen var på Smukfest i Skanderborg sidste weekend, hvor han hørte bl.a. Hjalmer og Magtens Korridorer, som begge er på Fermatens efterårs-program.

Hele anmeldelsen kunne læses i 2. sektion af Herning Folkeblad torsdag 17. august 2017, men her er et uddrag:

Festen fortsætter på Fermaten

Hjalmar samt Magtens Korridorer fandt begge nåde for publikums smag, og det kan gentage sig senere på året i Herning
Af Palle Heering Nielsen, phn@herningfolkeblad.dk

FESTIVAL Den netop overståede Smukfest i Skanderborg bød som altid på kunstnere, der senere på året er at finde på scenen på Fermaten i Smallegade.

Kulturmagasinet kiggede nærmere på Hjalmar og Magtens Korridorer, der træder op i Herning henholdsvis 23. november og 1. december.

Selv om de bevæger sig i hvert sit musikalske univers, har de noget tilfælles. De elsker at optræde, og det satte publikum pris på i bøgeskoven i sidste uge.

Musik er storytelling

Hjalmar med det borgerlige efternavn Larsen er et frisk pust på den danske popscene. Pludselig var han der med musik og lyrik, der er lige ud ad landevejen.

Især de yngre festivalgæster klappede med under koncerten, hvor Folkebladets skribent mest af alt lagde mærke til Hjalmars glæde ved at stå på scenen. Han smilte og grinede, som var koncerten tilegnet Stig Møllers »Sikke’n dejlig dag«.

Hjalmar har i et interview fortalt, at han blandt andet er inspireret af The Beatles og Bob Dylan, fordi det var kunstnere, der formåede at fortælle en historie på tre minutter.

Hans fortællinger er nok mere hentet i Søren Kragh-Jacobsens »Mona, Mona, Mona«-univers, hvor man møder en pige, forelsker sig – og skriver en sang om det.

Teksterne bliver ikke pakket ind i metaforer og floskler. Alle kan følge med.

Selv om Hjalmar stadig mangler at kunne krydre lyrikken med egne erfaringer fra livets op- og nedture, er han godt på vej til at finde sit eget ståsted på den musikalske scene.

Hvis den 22-årige fynbo (tillykke med fødselsdagen i går, red.) mangler det, må Magtens Korridorer nok være modpolen, hvad det angår.

Overskud hele vejen

Magtens Korridorer kredser om eksistentielle emner på godt og ondt. De har været gennem lorteparforhold og terapi­ekstase, gået med ryggen mod en regnbue og taget en jumbolet mod Paradis.

Deres optræden på Stjernescenen onsdag før lukketid viste, at bandet befinder sig i noget nær topform. Med forsanger Johan Olsen i front kom Magtens Korridorer godt ud over scenekanten med en perlerække af hits, og det blev en koncert med fællessang og bægerklang helt i bandets ånd.

Tak for sidst!

Johan Olsen kvitterede for det store fremmøde med en kommentar om, at det var synd for de kunstnere, der spillede samtidig, når nu alle publikummer var samlet for at høre Magtens Korridorer.

Bandet er vel noget at det tætteste, spillestedet i Smallegade i Herning har på et husorkester, og oplevelsen på Smukfest giver grobund for et genhør.

Så mon ikke forsangeren og hans legekammerater får lov til at sige: »Tak for sidst!« til et talstærkt publikum på Fermaten?