Masser af god musik på Fermaten i efteråret

Fermatens efterårsprogram ligger klart, og det bugner af godt til ørene fra både internationale og danske artister.

I denne uge slår Fermaten dørene op for et mangfoldigt efterårsprogram med masser af god livemusik. Sæsonen skydes i gang med en koncert i den gode sags tjeneste. Overdøv Børnecancer byder torsdag på hele 3 bands, der alle spiller gratis og alle indtægter går til Børnecancerfonden.

Allerede lørdag er der igen et rigtig godt navn på plakaten. Danske Ida Nielsen var bassist for Prince, først i hans band New Power Generation og siden i gruppen 3rdeyegirl. Nu gæster den funky århusianer Fermaten med sit eget band, og der er garanti for heftig omgang slap-bas-funk.

Internationalt efterår
Fermaten byder dette efter på en hel række koncerter med spændende internationale navne. Blandt andet er både Stings søn Joe Sumner, og Stings korsangerinde Jo Lawrypå programmet. Joe Sumner er i front for bandet Fiction Plan, der 15. oktober indtager Fermaten med smittende energi og en stemme, der ikke kan lyve sig fra sit faderlige ophav. Australske Jo Lawry er en fremragende sangerinde, og udover at synge med Sting, har hun stor succes som solist og sangskriver. Hun inviterer 7. september indenfor i et nutidigt, jazzet univers med dybe rødder i den irsk/australske folk-tradition. Den 23. oktober er det den award-belønnede engelske sanger og guitarist Scott Matthews med band, der besøger Fermaten og byder på tankefuld lyrik og nærværende indie og 2. november er der iørefaldende skotsk folk-pop fra gruppen Ashton Lane på programmet.

De danske koncerter
Fermaten har altid på noget af det nyeste og bedste inden for dansk musik på programmer, og det er der selvfølgelig også dette efterår. Alex Vargas ( Få billetter ) har indtaget både hitlister og scener i hele Danmark, og hvis du vil høre ham, når han gæster Fermaten 14. oktober, skal du skynde dig, for der er kun få billetter tilbage. Blandt de mange andre nye danske navne på programmet er Saveus, som stormer frem i øjeblikket, Black Dylan, som er en ny spændende konstellation med Wafande på vokal og endelig indtager de danske hitliste-darlings Scarlet Pleasure Fermatens scene den 2. december. Er du mere til musik i den folk’ede afdeling, kan du glæder dig til albumaktuelle Folkeklubben, som gæster Fermaten den 14. november.

Fermaten har også en række gode, sikre bud til det mere modne publikum. Både Allan Olsen-koncerten og koncerten med Nikolaj og Piloterne er allerede udsolgte, men hvis du ikke fik sikret dig billetter til disse koncerter, er der andre navne på programmet, der kan levere fed musik tilsat en god gang historiefortælling. Ivan Pedersen er på jubilæum-tour med et fedt orkester og gæster Fermaten den 29. september og 4. december lover Hanne Boel en aften med lækker akustisk soul.

Sæsonen på Fermaten slutter som altid af med en række koncerter, der får julehumøret helt i top. Le Freak og Bryan Adams Tribute er sikre hit til den årlige julefest, mens vokalensemblet Vox 11 traditionen tro synger julen ind i 2 ‘Home for Christmas’-koncerter den 18. december.

Glæd dig til et efterår fuld af musik. Se alle koncerter og datoer på www.fermaten.dk