Opdatering vedr. Covid-19-situationen

På Fermaten gør vi alt for, at vores gæster får en tryg og sikker koncertoplevelse. Vi følger alle myndighedernes retningslinjer og tager desuden alle de nødvendige forholdsregler for, hvordan man i denne tid kan benytte sig af Fermatens mange tilbud – helt sikkert.

Hvordan håndterer Fermaten myndighedernes retningslinjer?
(Opdateret 24. oktober)

Til alle arrangementer gælder følgende retningslinjer:

 • Hvis man har symptomer, skal man blive hjemme.
 • Hvis man er ekstra udsat, må man overveje, om man – ligesom alle andre steder i samfundet – vil være en del af større begivenheder.
 • Alle koncerter afholdes for et siddende publikum, og der vil desuden altid være en stol imellem grupper. Det vil sige, at du gerne må sidde med den eller dem, du ankommer med, og at der vil være afstand til de næste på stolerækken.
 • Man skal som gæst på Fermaten medbringe og bære mundbind – dog ikke når man sidder på sin plads.
 • Vi opfordrer publikum til at holde afstand og til at benytte opstillet håndsprit.
 • Fermatens frivillige barpersonale vil bære mundbind eller visir i under alle arrangementer.
 • Baren lukker senest kl. 22.00. Den vil kun være åben før koncerten samt i en eventuel pause.
 • Toiletterne kan benyttes: Her er nogle båse aflukket, og der må kun opholde sig fire personer på toilettet ad gangen. Vi opfordrer desuden til, at man holder god afstand til andre gæster.
 • Publikum må – ifølge myndighedernes retningslinjer – ikke synge med.
 • Publikum lukkes ind i Fermatens garderobe i mindre grupper, så det sikres, at afstandskravet overholdes. Derudover opfordres publikum til først at bevæge sig mod garderoben, når man er sikker på, at der er plads, så alle sikres en behagelig og sikker afslutning på koncerten.
 • Toiletter, dørhåndtag, bardisk og andre centrale overflader afsprittes flere gange under koncerten og derudover afsprittes stole, når arrangementet er slut.
 • Vi opfordrer desuden alle – gæster på Fermaten eller ej – til at downloade Smittestop-appen, så vi alle er med til at stoppe udbredelsen af covid-19.

Retningslinjerne er ikke blot med til at sikre en tryg oplevelse for vores gæster – de sikrer også, at man er i minimal risiko for smitte, da man ikke kommer i nærkontakt med andre gæster.

Hvad sker der, hvis en gæst på Fermaten er smittet med covid-19?

Hvis du har været gæst på Fermaten og testes positiv for covid-19, beder vi dig kontakte Fermaten hurtigst muligt. Derefter kontakter vi de relevante myndigheder og retter os efter deres retningslinjer. Hvis myndighederne mener, at Fermaten bør kontakte gæsterne, der har været til den givne koncert, gør vi selvfølgelig det. De berørte gæster vil i dette tilfælde få direkte besked på den mailadresse, der er anvendt til billetkøb.

Fermaten har på forhånd været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og herfra lyder meldingen, at risikoen for smitte vil være minimal til Fermatens arrangementer, fordi retningslinjerne overholdes af både gæster og Fermatens frivillige.

________________

 

Opdatering vedr. de nyeste retningslinjer præsenteret på pressemødet den 18. september

Fredagens pressemøde betød yderligere restriktioner, som skal sikre Danmark de bedste vilkår i kampen mod Covid-19. Spillestederne er i forvejen underlagt stramme retningslinjer, som sikrer alle gæster en tryg og sikker koncertoplevelse, når de blandt andet besøger Fermaten.

De nye retningslinjer betyder helt konkret, at Fermatens frivillige barpersonale fra den 18. september vil bære mundbind, når de befinder sig i baren. Derudover skal publikum medbringe og bære mundbind.

Derudover vil udskænkning i baren slutte klokken 22.

________________

 

Opdatering vedr. koncerten med Carl Emil Petersen fredag den 11. september

Vi er blevet gjort opmærksom på, at vi fredag den 11. september har haft besøg af en gæst, som desværre efterfølgende er testet positiv for covid-19. Der er dog ikke noget, der tyder på, at gæsten er blevet smittet på Fermaten. Alle gæster til koncerten var gode til at holde afstand og spritte af, og Fermaten har fulgt alle retningslinjer og restriktioner for at sikre gæsterne en tryg koncertoplevelse.

Fermaten har rådført sig hos Styrelsen For Patientsikkerhed, og herfra lyder meldingen, at risikoen for en videre smitte er minimal, fordi retningslinjerne er blevet overholdt – både af gæsterne og Fermaten. På baggrund af styrelsens anbefalinger, er de øvrige gæster derfor ikke blevet kontaktet vedr. dette.

 

________________

 

 

HerningErKultur – Helt sikkert!

Fermaten er med blandt initiativtagerne til kampagnen HerningErKultur – Helt sikkert!

Det er et “genåbningsmanifest” fra kulturinstitutionerne i Herning Kommune, hvor vi ønsker at sætte fokus på, at det igen er sikkert at samles i kulturlivet. Og det er det, fordi vi:

• skaber trygge rammer
• har tillid til, at alle passer på hinanden
• vil være sammen om at opleve kulturen live
• skal mødes om det, der bevæger os – helt sikkert!

Du kan læse hele manifestet her

På Fermaten betyder det, at vi hele tiden er opmærksomme på at følge de gældende retningslinjer. Herunder hvor mange publikummer, vi må og kan håndtere på forsvarlig vis, samt at publikum placeres i passende afstand fra hinanden og fra scenen – og med tydelige markeringer af dette. Det betyder også, at vi har håndsprit tilgængeligt og at vores personale følger retningslinjer for håndhygiejne og ekstra rengøring.

Vi har tillid til, at vores publikum er opmærksomme på at følge de retningslinjer, vi opstiller, og at alle passer på og holder afstand til hinanden og til vores personale. Og ikke mindst har vi tillid til, at man bliver hjemme, hvis man på nogen måde føler sig syg eller har symptomer på sygdom.

Vi har glædet os over den opbakning, vores streaming-koncerter har fået under nedlukningen. Men vi brænder for det levende møde mellem musikerne på scenen og publikum, og det glæder vi os over, at vi nu kan vende tilbage til. Musik opleves allerbedst live og tæt på, synes vi. Det er det, Fermaten står for.

Vi glæder os over, at vi igen kan mødes om musikken – helt sikkert!