Anders Riis med band

En Herningdreng vender hjem !

Anders Riis

Beskrivelse

Anders Riis med band – Koncert på Fermaten i Herning, onsdag den 4. oktober 2017

Anders Riis er nu bosat i København, men han vil ikke kalde sig “Kjøvenhavner”, fordi han har fået en brobizz. Anders er fra Herning, mere præcist fra østbyen. Her er Anders vokset op i en villa med en fugtig kælder, der lige nøjagtig var stor nok til et trommesæt og et par forstærkere.

Man kunne ikke stå oprejst, men hvad betyder den slags, når man er teenager og vil vælte verden. Her startede Anders sit første band i 90’erne. Med tiden kom de op af kælderen og blev engageret i miljøet omkring Galaxen og Fermaten. Sidenhen rykkede Anders og kompanerne til København, hvor han med bandet The Bandit fik pladekontrakt og blev spillet flittigt på p3.

I 2006 startede Anders sit eget band, Southern Gothic Tales. Den ramte lige i røven, som John Faxe ville have sagt. Bandet havde både de rigtige sange og ramte noget i tidsånden. Det er sidenhen blevet til 3 anmelderroste albums. Mange kender musikken fra TV-serien “Gintberg På Kanten”.

Nu barsler Anders Riis så med et nyt projekt, og i den forbindelse besøger han sin gamle hjemmebane. Til oktober udgiver Anders Riis nemlig det første dansksproget album i eget navn. Albummet er blevet til i samarbejde med den legendariske producer og guitarist, Jens Runge, og bandet er sammensat af Anders og en anden Herning-dreng, Torleik Mortensen.

Her stopper Herningforbindelserne faktisk ikke, for billeder, video og artwork er lavet i samarbejde med bysbørnene Mingo, Anders Bigum og Anders Ladegaard.

Videoer