Anders Riis

+ Mads Beldring

Beskrivelse

Anders Riis + Mads Beldring – Koncert på Fermaten, Herning – Fredag den 14. maj 2021

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Fermaten følger myndighedernes retningslinjer, og vi må derfor have 200 gæster til vores koncerter. Hvis du vil være sikker på at kunne købe billet til 100 kr., råder vi dig til at komme tidligt og desuden holde øje med vores hjemmeside. Melder vi ‘få billetter’, anbefaler vi, at du køber billet til normalpris på vores hjemmeside, hvis du vil være sikker på at få billet.
Læs mere om studierabatten her.

Udover restriktionerne, vi kender fra efteråret, vil det på Fermaten også være et krav at kunne fremvise et coronapas. Læs mere om de gældende restriktioner her.

Det er muligvis mere end 10 år siden at Anders Riis flyttede fra Herning, men nu er det tid til, at Anders Riis igen skal “hjem til Herning”.

Måske skyldes det, at Fermaten har været hjemmebanen fra Anders i mange år. Fra de allerførste optrædener med forskellige bands på Fermatens “gamle” scene til koncerter med The Bandit, som var bandet, der bragte Anders fra Herning til København. Sidenhen med Southern Gothic Tales og sidst som solist, som også er grunden til at Anders kommer forbi endnu en gang. 

Ud over at have en band i ryggen, medbringer Anders også kollegaen, Mads Beldring, som åbner aftenen.

 

Om Anders Riis 

Anders Riis har netop udgivet albummet Opdrift. Et album, der omhandler voksenlivets kompleksitet, og som kræser om følelser som apati og desillusion, men også om den opdrift, der indtræffer, når man kommer igennem livets kriser. Opdrift er Anders Riis’ andet udspil i eget navn med dansksprogede sange. Det er indspillet i Lundgaard Studiet med Anders’ faste backingband samt med bidrag fra Jacob Haugaard, Lise Westzynthius og Gustaf Ljunggren. Albummet følger op på debuten Alt Væk fra 2017. Tidligere har Riis udsendt tre kritikerroste albums med engelsksproget materiale under navnet Southern Gothic Tales, hvor mange vil genkende sangene “Small Town Choir” og “Burned Out Elvis” fra DR’s populære programserie Gintberg På Kanten.

Om Mads Beldring

Mads Bedring skriver enkle sange, der afspejler tilværelsens mangetydige, mangfoldige væsen. Vreden, glæden og kærligheden er dybt forbundne og trækker i hinanden. Sangene emmer af håndspillet oprigtighed og dybe lyriske kvaliteter. De musikalske inspirationer hentes i alt fra Mali-blues og etiopisk funk til nordiske folkeviser og eksperimental freeform, og lyrisk læner han sig op ad koryfæer som Cohen, Sebastian, Schade, Benny Andersen og C.V. Jørgensen. Men i Beldrings hænder, hoved og hjerte bliver det hans eget.

Til koncerten bliver solisterne akkompagneret af deres fælles neo-hippie-traveling-band.

Videoer