Aphyxion + Support: Defecate & World War 5

Dansk metalcore band med nyt album

Aphyxion + Support: Defecate & World War 5

Beskrivelse

Aphyxion – Koncert på Fermaten i Herning – Fredag d. 31. januar 2020

APHYXION er tilbage, og de skubber til grænserne for deres lyd endnu engang. De er blevet kaldt dødsmetallens redningsmænd af Metal Hammer UK, men APHYXION er ikke et band, der lader fortidens mærkater diktere fremtidens lyd. Det beviste de eftertrykkeligt med deres ’Aftermath’ udgivelse, der skubbede bandet mere over i metalcore genren, men stadig havde dødsmetallens punch i Michael Vahls stemme. Det må være ganske få acts i verden der kan bryste sig af at have sin tredje fuldlængde udgivelse klar på med en gennemsnitsalder på kun 24 år. APHYXION er undtagelsen med det nye 11 numre lange monster ’Void’.

De 11 sange på ’Void’ har givet APHYXION lyden endnu en dimension, og sammenholder man bandets tre album vil man med sikkerhed kunne se at det er et band i rivende udvikling. De flotte kompositioner der giver overarbejde til nakkemusklerne, vil få dig til at miste stemmen og trykke på den replay knap igen og igen. ’Void’ tager store chancer ved at trække sig endnu længere væk fra det originale dødsmetal udtryk. En af de mærkbare ændringer ved albummet er bandets opdagelse af bassisten Jais’ stemmebånd. Jonas Haagensen, guitarist og sangskriver forklarer: ” Vi har kendt hinanden siden starten af vores teenageår og selvom vi har hængt ud stort set hver eneste dag, kan folk godt overraske en. Vi havde ingen anelse om at Jais kunne synge. Det er sindssygt! At kombinere dét med APHYXIONs mix, giver os en helt ny dimension, som vi er ivrige efter at udforske noget mere. Jeg synes virkelig at han har ramt plet med vokalen, og han gjorde et super stykke arbejde på omkvædene når det kommer til struktur og når det kommer til at skabe noget iørefaldende”.

I takt med at APHYXION har rykket sig fra dødsmetal lyd over i en mere metalcore inspireret tilgang, har også fået det lyriske fokus til at tage et gevaldigt skridt mod mere nære ting. ’Void’ er det mest personlige album APHYXION nogensinde har skrevet. Michael Vahl, som skriver lyrikken, har været igennem en hård periode i sit liv der nu har udmøntet sig i teksterne på de 11 sange: ”Lige efter udgivelsen af ’Aftermath’ albummet blev jeg på mit værelse i flere dage uden søvn eller kontakt til omverdenen, og igennem den periode skrev jeg den lyrik vi har brugt i ’Void’. Det er en meget ærlig og sårbar ting at udgive ’Void’ men det var også nødvendigt. Når det så er sagt, så føler jeg mig stærkere end nogensinde og er rigtig spændt på at slippe det her monster løs i verden”.

Albummet er produceret af Jonas Haagensen samt mixet og masteret af Jacob Hansen (Dizzy, Volbeat, Amaranthe). ’Void’ blev udgivet gennem Prime Collective d. 10 maj 2019

Defecate

Defecate hører musikalsk til i den brutale ende af metal-scalaen. De spiller old School dødsmetal, karakteriseret af  deres tunge riffs, dybe growls, pig Squeels, en god protion groove og thrash-elementer.

Efter bandets debutkoncert på CC i Silkeborg, blev de fluks booket til Tornvang open air og modtog følgende disse rosende ord fra KILLING-trommeslager, Jesper Fogh Skousen: “Old school death metal blandet med lidt slam & brutal death tilsat en smule moderne headbanger-med-hele-kroppen indbydende død. Alt sammen leveret med en spilleglæde, som bare smitter af på publikum! Hold kæft det var fee!”.

Defecate har eksisteret siden 90’eren under forskellige navne. De har i de sidste par år, haft udskiftninger på vocal og bas-fronten og har spillet 6 koncerter i 2019.

Medlemmerne er:
Jeppe Jacobsen – Guitar.
Steffen Holme – Guitar.
Søren Kusk – Vokal.
Andreas Beck – Bass.
Anders Bang – Trommer.

Defecate øver i Lydpotten i Silkeborg, da medlemmerne er delt mellem Herning og Djursland.

Defecate er total Smajjer som vor mor hader den!

World War 5

World War 5 er lyden af gammel dødsmetal, der møder bølleråb og moderne thrash metal. Frontlinjen i bandet udgøres af veteraner fra to af de mest internationalt anerkendte danske metalbands nogensinde. Lasse Bak & Tore Mogensen er genforenet som guitarmuren, der gjorde Illdisposeds ”Something Rotten In The State Of Denmark” til en milepæl indenfor death metal. Knud Lind råbte i front for Barcode, mens de slagtede hele Hardcore-Europa i begyndelsen af nullerne.

World War 5’s debutalbum er indspillet løbende igennem 2019. Tue Madsen (Meshuggah, Sick Of It All, Halford, m.fl.) har mixet og mastered albummet i Antfarm Studios. Produktionen er foregået i samarbejde mellem bandet og Jacob Olsen (Hatesphere, Panzerchrist, Only Attitude Counts, m.fl) i JBO Sounds. Olsen er også bandets faste livelydmand, og med ham som ankermand er det lykkedes at få så meget live energi som over hovedet muligt med på optagelserne. Tue Madsens generalieblad taler sit eget tydelige sprog, og han og World War 5’s ambitioner klæder hinanden. Det er ikke i sig selv et mål for World War 5 at lyde som en smeltedigel af genrer. Men bandmedlemmernes individuelle rødder afsløres tydeligt i den samlede produktion. Der er både elementer af New York hardcore, tung svenskerdød og tysk speedmetal. Ovenpå strøer Tore Mogensen gavmildt sublime soli, der leder tankerne mod metallens allerstørste guitarguruer.

Rytmesektionen nuancerer udtrykket yderligere: Trommeslager Stefan Hansmar forener gyngende groove med klinisk blastbeat. Og læg så dertil en bassist, der i Lars Knudsens skikkelse gerne bekender sig til 80’er thrash. Resultatet lyder af det metalhoveder kender og elsker, det er bare aldrig hørt sådan her før. World War 5 er old school ingredienser blandet i en ny og frisk metal-opdatering.
Tekstmæssigt beskriver World War 5 en verden, hvor det meste er gået ad helvede til, men hvor håbet stadig lever. Der er hadhymner rettet mod folk med storhedsvanvid. Der er bredsider til bedrevidende ignoranter. Der er opfordring til opstandelse mod det til enhver tid bestående. Men der er også imødekommenhed og invitation til både udstødte og uhyrer. Og så er der vigtigst af alt udstrakte hænder til alle, der er trådt under fode af massernes selviscenesatte og selvforherligende superbedrag omkring, hvad meningen med det hele egentlig er.

“World War 5” udkommer 15. februar 2020 via Gateway Music, hvorefter bandet ser frem til at gå i krig med numrene live.

Videoer