Ashton Lane Trio ( SCO )

+ Support: Vicki Genfan ( US )

Ashton Lane Trio ( SCO )

Beskrivelse

Ashton Lane Trio koncert i Herning på Fermaten, onsdag d. 2 November 2016.

Musik der skaber livsglæde og udråbt som et stort talent på den skotske musikscene, præsentere Fermaten stolt det skotske folkeband Ashton Lane Trio, bestående bl.a. af parret Esther og Tim O’Connor. Bandet er en del af en nye spændende bølge af pop folkemusik og er ofte blevet sammenlignet med navne som Sheryl Crow og Stevie Nicks. BBC Radio betegnet musikken som ”Fresh, self-assured and original – Esther’s music just makes you happy to be alive. What a great talent”. Ashton Lane Trio er et band, hvor man kan forvente sig en god live-oplevelse – med stor nærhed, sjæl og med fokus på musikken.

Ashton Lane Trio er desuden navnet på en hyggelig brostenbelagt pub-gade i den gamle bydel i Glasgow. Det var hér, at sanger og sangskriver Esther Duffin under en optræden, traf Tim O’Connor. Sød musik opstod – Esther og Tim blev gift, de startede pladeselvskabet “Redhed Records” og dannede bandet Ashton Lane Trio. I dag har parret netop udgivet deres femte album og har spillet på den berømte Country 2 Country festival i London, sammen med bands som Little Big Town og Carrie Underwood.

Musikken har altid fyldt meget i Esther O’Connor liv – hun har nærmeste fået den ind med modermælken. Allerede som 5-årig turnérede Esther med farens band Wet Wet Wet, som blandt andet var opvarmningsband på Elton John’s amerikanske turné. Esther fulgte i sin fars musikalske fodspor og besøger Herning til efteråret med Ashton Lane Trio.

 

Vicki Genfan - Hi Res Photo

+ Support: Vicki Genfan ( US )

Vicki Genfan spiller ‘slap-tap’ akustisk guitar med sin egen perkussive teknik.
Hun er blevet udråbt som en af verdens bedste guitarister på internationale festivaler og på hundredvis af spillesteder og kulturhuse i både hjemlandet USA og udlandet. I 2008 vandt hun prisen ‘Guitar Superstar’ i det prestigefyldte Guitar Player Magazine.

Ud over at være en blændende instrumentalist, er Vicki Genfan en prisbelønnet singer-songwriter, kendt for sin enorme energi, når hun går på scenen. Hun trækker på traditioner fra folkemusik, jazz, pop, soul og verdensmusik, og med sin helt egen karakteristiske stil skubber hun grænserne for singer/songwriter-genren, hvad enten det gælder egne eller andres kompsitioner.

Vicki Genfan spiller shows og afholder masterclasses og clinics på tværs af kontinenterne. Hun elsker at undervise, har udgivet fem instruktions-DVD’er og er en særdeles efterspurgt underviser på clinics og musik camps over hele verden. Derudover har hun udgivet to CD’er på det tyske label ‘Acoustic Music Records’ og to på eget label.

Videoer