BEN BESIAKOV QUARTET FEAT. JESSE DAVIS (US)

Dansk-Amerikansk jazz når det er bedst

Beskrivelse

BEN BESIAKOV QUARTET FEAT. JESSE DAVIS (US) – Koncert på Fermaten i Herning 23. oktober 2018

Den danske pianist Ben Besiakov er en af Nordens fornemmeste pianister.
Hans sjælfulde, nærværende og swingende spil går rent ind hos alle, der hører ham.Dette kan opleves, når han om kort tid turnerer med de to amerikanere Jesse Davis og Alvin Queen. Begge hører til den mest vitale front af den modne og inspirerende jazzmusik.

Jesse Davis er en amerikansk altsaxofonist som, ligesom Ben, også er en karismatisk jazz-veteran. Davis modtog i 1989 prisen som ”the most outstanding musician” fra det anerkendte jazzmagasin ”Downbeat”. Davis stammer fra det moderne New Orleans, og betragtes populært som arvtageren til Cannonball Adderley med sit både reflekterende balladespil og skarpe bop. Han er nu ved at udvide sin amerikanske karriere til Europa.

Alvis Queen er efterspurgt både for sin dynamik og lydhørhed over hele Europa. Han har spillet med de største navne, og var bl.a. NHØPs foretrukne. Ida Hvid, den danske bassist, samler trådene og er nu også ved at bryde igennem de usynlige grænsebomme i den europæiske musik.

Det er altså en meget stærk, klassisk kvartet, der lægger op til hårdt swingende, groovy jazz og blues baseret på standarder fra den store amerikanske sangbog samt enkelte originale kompositioner.

BEN BESIAKOV (Klaver / DK)
JESSE DAVIS (Alt Sax / US)
ALVIN QUEEN (Trommer / US)
IDA HVID (Bass / DK)

Videoer