Blues Explosion

Oplev toppen af dansk blues på én og samme aften.

Blues Explosion

Beskrivelse

Blues Explosion – Koncert på Fermaten – Onsdag d. 4. november 2020

Opdatering ift. Corona: Alle koncerter afholdes som udgangspunkt. Hvis der skulle ske ændringer, meddeles det både på mail til alle billetkøbere, her på hjemmesiden og på Facebook-begivenheden.

De opdaterede retningslinjer kan desuden læses her: https://fermaten.dk/covid-19/

Grundet Corona er den engelske sangerinde Samantha Smith nødt til at melde afbud til koncerten med Blues Explosion.

Men fortvivl ikke! Blues Explosion tager den mest fantastiske erstatning med, når de gæster Fermaten den 4. november. Med en stemme, der leder tankerne hen på Etta James, kan Blues Explosion med glæde præsentere Sahra da Silva, som sammen med resten af bandet glæder sig til at optræde for dig.

Østdanmark møder Vestdanmark møder England og Finland i et musikalsk overflødighedshorn. BLUES EXPLOSION kommer hele vejen rundt i bluesens verden, ved at kombinere de forskellige artisters styrker.

En aften vil således byde på bl.a. Big Creek Slim solo,  Samantha Smith og Christian Bundgård alene sammen, Big Creek Slim med band – og duet med Samantha. Nello forrest på scenen. Samt alle på scenen sammen til et fyrværkeri af en lang blå finale.

 

 

Blues Explosion er:

BIG CREEK SLIM (vokal, guitar) – “Årets Danske Bluesnavn 2015, DMA Årets Blues Album 2016 og 2017” – har en stemme og blues-feeling uden lige. Hans blues er inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok! Det går rent ind – det er råt, det er nærværende – han tryllebinder sit publikum!

SAMANTHA SMITH (vokal) Den engelske sangerinde har sunget gospel, blues, soul og jazz siden barnsben. Hun har sunget backing for en perlerække af andre kunstnere blandt andre Paul McCartney, Tina Turner, Simply Red, George Michael, Depeche Mode, Mariah Carey og Andrew Lloyd Webber. Hendes solokarriere har bl.a. bragt hende til Danmark hvor hun har spillet flere koncerter. Få har som hende evnen til at komme ud over scenekanten til publikum med sin kraftfulde, smukke og markante stemme.

PETER NANDE (mundharpe) er “Årets Danske Bluesnavn 2007” Peter er kendt som en udadvendt og virtuos mundharpespiller. Han har de seneste 20 år arbejdet tæt sammen med utallige amerikanske og engelske bluesartister som f.eks. Mud Morganfield, James Harman, Lazy Lester, Big Joe Louis, m.fl. I Danmark er han en del af Big Creek Slim Band, Blues Jamboree og trioen Lothar, Nande & Schack.

MIKKO PELTOLA (trommer) er Finlands førende blues trommeslager, men har netop bosat sig i Danmark. Han har sammen med sit faste finske band Tomi Leino Trio været backing band for stort set samtlige amerikanske blues artister der har turneret i Finland de seneste 10 år. Her kan nævnes R.J. Mischo, Marc Hummel, James Harman, Lazy Lester, Steve Guyger.

NIELS NELLO MOGENSEN (bas) har musikalsk været hele vejen rundt. Han startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Han kom senere med Johnny Madsen i 1996. Nello har været en fast del af Aarhus’ blues-miljø siden blues-boomet sidst i 80’erne bl.a. med Kent Thomsen og her senest med Grarup Allstars som han var med til at danne. Han har turnéret med bl.a. Blues Lights m. Barrelhouse Chuck fra Chicago og senest med amerikanske Ron Hacker og Hook Herrera.

CHRISTIAN BUNDGÅRD afløser Troels Jensen som desværre gik bort i juli måned efter kort tids sygdom. Christian tilhører den nye unge generation af danske blues pianister. Han har spillet med og fået undervisning af bl.a. Troels og også af Hans Knudsen og Esben Just. Desuden er Christian en glimrende sanger!