Bremer/McCoy

Anmelderrost duo med et melankolsk, nordisk tonesprog

Beskrivelse

Bremer/McCoy – Koncert på Fermaten, Herning – Fredag d. 18. februar 2022

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

Morten McCoy og bassisten Jonas Bremer startede med at lave musik sammen i 2012, hvor de stadig gik i skole. I starten spillede den danske duo dub. Det er svært at forestille sig, at det er sådan de startede, når man lytter til deres æteriske lyd, som de spiller nu. Men forbindelsen bliver klarere, når du ser dem live; de insisterer på at turnere med deres helt eget lydsystem.

Det virker måske som en stor indsats, men for Bremer/McCoy handler det at lave musik om det, der sker i rummet. Derfor har de altid deres eget udstyr med, og det er også grunden til, at de optager analogt. Når de skriver musik, stræber de efter den direkte transmission – fra idé til komposition.

”Vi føler en større frihed nu, fordi vi har en dybere forståelse for og forbindelse til det, vi laver,” siger Bremer. ”Det tillader os at komme længere ud end nogensinde, fordi vi ved, at tingene typisk falder på plads.”

Det er mønsteret: At føle jordforbindelsen og at bruge den som et solidt fundament til at nå nye højder. ”Det er klart vores mest kosmiske album,” siger McCoy. ”Men for at nå de højder, bliver man nødt til at vide, hvor man kommer fra. Så albummet indeholder både tracks, hvor man kan høre alt, der foregår – og tracks, som tager os længere ud.”

Bremer/McCoy spiller ordløs musik, som alligevel siger uforklarligt meget. Jonathan Bremer (f. 1991) og Morten McCoy (f. 1992) har kendt hinanden siden 6-års alderen, hvilket har stor betydning for deres samspil. Musikken er inspireret både af roots-reggae musikken med afrikanske rødder og et melankolsk, nordisk tonesprog. Målet med koncerten er at gøre lytteren opmærksom på, hvor stor indflydelse musik kan have på sindet, fantasien og følelserne.

Videoer