Fabel + D’Jazz

Dobbeltkoncert

Beskrivelse

FABEL + D’JAZZ – Koncert på Fermaten i Herning, tirsdag den 27. november 2018

Fabel:

Jakob Sørensen har dannet trioen Fabel. Enkelthed og musikalsk historiefortælling er i højsædet. Trioen er inspireret af nordens folketone, men samtidig bevæger musikken sig gennem forskellige genre.
Der trækkes referencer fra Jan Johanssons simple melodier, og folkesangeren Sebastians rammende, stemningsfulde og lyriske sange.
Fabel lader sig inspirere af den nordiske klang, den simple melodik og den kammerlige lyd. Der lægges stor vægt på at være nærværende i musikken og arbejde frem mod en fælles æstetik.Kapelmester Jakob Sørensen blev i 2017 kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA, og i 2015 som Årets Nordjyske Jazznavn.

I samarbejde med videokunstner André Hansen udgav de i 2017 det visuelle album FABEL. En film, som strækker sig over hele albummet, med otte forskellige videoer, produceret specielt til hvert nummer.Til koncerten vil trioen spille live til videoen.

Dave Sumner fra BirdIsTheWorm skrev: “Hvert øjeblik i musikken og den tilhørende video, er smuk”

Fabel er:

Jakob Sørensen – Trompet
Kasper Staub – Klaver
Jens Mikkel – Kontrabas

 

D’Jazz:

D’Jazz er et band, som spiller egne numre.

Lyden og stilen er svær at sætte i bås, men den er præget af en funky 1960/70’er lyd/groove. Vi arbejder i D’Jazz en del “nørdet” med vores lyd som en “organisk enhed”.

D’Jazz er inspireret af: John Scofield, Lonnie Smith, Pink Floyd, The Doors, Jojo Mayer, Erik Truffaz og ikke mindst Ibrahim Electric, og vi spiller altid med højt humør, energi og en STOR kærlighed til den moderne jazz-musiks forundelige væsen og mangfoldighed.

D’Jazz er:
Josephine B, Justesen – Sang
Kristian M. Andersen – Piano/orgel
Jakob Christensen – Guitar/talkbox
Rune Bergen – Bas
Lars Riis – Trommer/teknik

Videoer