Foredrag med Marie Brixtofte

Livet med en alkoholisk far - og sorgen ved tabet

Beskrivelse

Foredrag med Marie Brixtofte – Fermaten, Herning / i samarbejde med BRUS Herning – Torsdag den 27. januar 2022

Arrangementet er gratis, men der skal trækkes billet. Tryk ‘køb billet’, udfyld dine oplysninger og modtag din gratis billet på mail.

Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drak. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigtet og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Marie levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af misbrug. Peter Brixtofte døde i sidste ende i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste sig igen, efter hun var blevet væltet omkuld af den store sorg.

Farens misbrug og død har haft efterfølgende påvirkninger på Marie og hendes liv – både på godt og ondt. Marie vil f.eks. give mulighed for, at hun og publikum i fællesskab kan reflektere over, hvilke strategier vi som børn benyttede for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Det er strategier, som virkede i årene som børn, men de kan spænde ben for os som voksne.

I den sidste halve time har publikum mulighed for at stille spørgsmål.

Forestillingen tilbydes i et samarbejde med BRUS og Rusmiddelcenter Herning.

BRUS er et samtaletilbud til børn og unge fra familier med rusmiddelproblemer i alderen 0-24 år. BRUS startede i 2016.

I hver skoleklasse sidder der i gennemsnit 2 børn eller unge, hvis mor eller far drikker for meget eller har et rusmiddelforbrug.

Tilbuddet er gratis og kræver ingen henvisning. Det er muligt at modtage råd og vejledning anonymt. Samtalerne foregår med BRUS konsulent Hanne Kirkegaard eller Bente Nykjær som kan kontaktes på Tlf.: 40 34 10 27 / 20 92 13 28 se mere på www.ungbrus.dk

BRUS Herning vil være til stede før og efter forestillingen.