Frekvens

Frekvens i jazzens tegn

Beskrivelse

Frekvens – Koncert på Fermaten i Herning – Fredag d. 30. oktober 2020

Opdatering ift. Corona: Alle koncerter afholdes som udgangspunkt. Hvis der skulle ske ændringer, meddeles det både på mail til alle billetkøbere, her på hjemmesiden og på Facebook-begivenheden.

De opdaterede retningslinjer kan desuden læses her: https://fermaten.dk/covid-19/

Når årets MOORJAZZ Festival igen indtager Herning, er der også tænkt på de helt unge. Månedens Frekvens på Fermaten skal nemlig vække interessen for jazz ved at præsentere jazz fremført af unge musikere. Til Frekvens den 30. oktober kan gæsterne se frem til at opleve anerkendte Girls In Airports, nysgerrige Kosmos og dynamiske Caleido.

Som en del af MOORJAZZ Festival 2020 tuner månedens Frekvens den 30. oktober på Fermaten ind på jazz. Frekvens, som blev startet af Fermaten i 2019, er et samarbejde mellem spillestedet og Scene 7. Konceptet formidler og udvikler livemusikken, så unge musikere støttes på vejen til scenen, og publikum får gode oplevelser med unge bands til de månedlige koncerter.

 

Anerkendt, grænseløst hovednavn: Girls In Airports

Hovednavnet til denne jazzede omgang Frekvens er kvintetten Girls In Airports. Med en unik blanding af nordisk, lyrisk jazz, lyde fra hele verden og stærke tråde til indie-rocken er bandet kendt for deres fængslende lyd, som bryder med både geografiske og musikalske grænser. Dermed kan gæsterne se frem til at opleve et af de mest eksperimentelle ensembler i Europa, som er blevet anerkendt for sine karismatiske liveoptrædener.

Ung lokal trio indtager scenen: Kosmos

Derudover kan publikum læne sig tilbage og nyde den unge trio Kosmos, der går nysgerrigt og impulsivt til jazzens mangeartede faconer. Trioen, der stammer fra Holstebro, finder inspiration i de forskellige dele af verden og lader emelenter af blandt andet den nordiske musik og jazzen finde plads i deres komplekse kompositioner og legende improvisationer. Kosmos har i den grad gjort sig bemærket som et af stjerneskuddene på den danske jazz-scene. Endda så meget, at de er blevet rost tidligere P8 Jazz-vært Master Fatman. Kosmos kan desuden også opleves på Herning Bibliotekerne, når de skyder årets MOORJAZZ Festival i gang.

Kvintet med plads til individet: Caleido

Det sidste navn på plakaten er Caleido, som består af fem unge musikere, der i fællesskab komponerer musikken, som tydeligt præges af medlemmernes forskellige musikalske baggrunde. Med et lydunivers, der befinder sig et sted imellem pop, jazz og soul, skaber Caleido et nyd og stærkt bud på, hvordan ærlige tekster og popmelodier kan blandes med neosoulens jazzede detaljer. Når Caleido går på scenen er publikum således garanteret en særlig dynamisk lyd, der opstår lige der, hvor improvisation og kommunikation mødes.

 

Igen i år har vi været så heldige at få besøg af Niels Overgård, der kommer og vender plader fra dørene åbner og i pauserne.

Entré: 25 kr. inkl. drikkebillet.