Highscore

Lyden af computerspillets historie

Beskrivelse

High Score – Koncert på Fermaten – Onsdag den 21. september 2022

Helt tilbage fra 80’erne har musik været et bærende element i computerspil. Lige fra Legends of Zelda, Super Mario, Street Fighter og Donkey Kong til Battlefield, Hitman og Final Fantasy har mange computerspil sine helt egne, unikke soundtracks, der er med til at forstærke spillets historie og spillernes indlevelse i universerne.

Musikken fra de mange computerspil spænder genremæssigt bredt. De fleste kender den analoge 8bit-lyd, vi forbinder med spil som Tetris, Donkey Kong og Super Mario, når Mario og Luigi løber hen over svampe og mod prinsessen. Siden dengang har musikken udviklet sig til storladne, til tider episke, symfonier, der trækker spilleren helt ind i det virtuelle univers.

Med projektet High Score præsenterer Aarhus Jazz Orchestra denne fantastiske musik fra 80’erne til i dag spillet af et af Danmarks bedste bigbands. Lytteren kan opleve alt fra storslåede blæserarrangementer til genkendelige melodier fra barndomsværelset, alt imens scenen omgives af visuals fra de udvalgte computerspil.

Koncerten bliver formidlet af den 27-årige dirigent og arrangør John Riddell, der løbende vil fortælle om de enkelte spil og udviklingen på gaming-scenen fra dengang til nu, der med sin egen store kærlighed til computerspil, tager publikum med ind i den virtuelle verden for en aften.

Videoer