Ida Nielsen & Band

EX. PRINCE & 3RDEYEGIRL

Ida Nielsen & Band

Beskrivelse

Ida Nielsen & Band koncert i Herning på Fermaten, lørdag d. 27 August 2016 – Oplev Princes danske bassist.

Ida Nielsen voksede op på landet i Danmark. Et ganske ikke-funky sted, men med en meget entusiastisk musiklærer, der var god til at gøre det sjovt at spille musik – om det var at synge i kor efter skole kor eller spille klaver, som Ida Nielsen begyndte på i en alder af syv år. Drømmen om at blive musiker opstod dog først, da Ida Nielsen som 16 årig greb bassen efter at have hørt et lokalt band spille en fordansket udgave af funk-musikken. Hun lærte sig selv at spille funk-bas og sluttede sig til gymnasiets bigband, som det første skridt på vejen mod at blive musiker.

Nogle år senere, mens Ida Nielsen turnerende som musiker for en bred vifte af danske kunstnere og sideløbende arbejdede på en solokarriere, som omfattede udgivelsen af to albums i eget navn, blev hun spurgt, hvad hendes ultimative drøm var som musiker. Hendes svar var enkelt og profetisk, viste det sig, nemlig at spille med PRINCE. Efter at have opdaget hendes videoer på Myspace, inviterede den legendariske performer i 2010 Ida Nielsen til USA for at jamme med ham i hans studie, Paisley Park, og kort tid efter kom hun med i hans band NEW POWER GENERATION, som hun han været en del af lige siden. I 2013 blev Ida Nielsen endvidere en del af powertrioen 3RDEYEGIRL, der i 2014 udgav albummet ’Plectrum Electrum’ sammen med PRINCE. Som medlem af 3RDEYEGIRL og NEW POWER GENERATION har Ida Nielsen turneret i hele verden, indspillet albums og spillet i en række live tv-shows.

Ida Nielsens vej fra en opvækst på landet til at turnere verden rundt med PRINCE er en vej fyldt med store musikalske oplevelser. Hun startede med privatundervisning i basspil, hvorefter hun flyttede til Århus for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium. Mens hun i disse år finpudsede sit spil ved at spille både jazz, rock, pop og latin, kunne hun ikke slippe fascinationen af funkmusik, der handler om følelsen af rytme, og hvor hun kunne skabe sin egen stil. Med PRINCE som sin største inspirationskilde begyndte hun også at lytte til store funk-legender som Larry Graham, Bootsy Collins, Marcus Miller og en masse andre.  I årene efter arbejder Ida Nielsen som bas- og band-lærer på forskellige musikskoler i Danmark, og samtidig havde hun en del freelance jobs som både studie- og tourmusiker. Blandt andet turnerede hun regelmæssigt i Asien med Michael Learns to Rock, og senere rejste hun rundt med den afrikansk/belgiske kunstner ’Zap Mama’ (Marie Daulne). Sideløbende komponerede og turnerede hun i denne periode med elektronic/triphop bandet INDIGO SUN.

Selvom Ida Nielsen var glad for at arbejde som musiker for forskellige artister, følte hun en trang til at skabe sin egen musik, hvor hun kunne dyrke sit bas-spil og forkærlighed for funk. Hun betegner sin egen musik som “rigtige sange – i funky indpakning”. Debutalbummet ’Marmelade’ (udgivet under pseudonymet “Bassida”) var en succes og førte til en lang række sponsorater og samarbejdsmuligheder med virksomheder som TC Electronic, Yamaha Guitars og Sandberg Guitars i Tyskland. Ida Nielsen var netop i gang med at indspille et opfølgende album med titlen ”Sometimes a Girl Needs Some Sugar Too”, da PRINCE kontaktede hende med en enestående mulighed.

Ida Nielsens bas spiller en fremtrædende rolle på singer/songwriteren Andy Allos udgivelse ’Superconductor’ fra 2012, der ud over NEW POWER GENERATION har Maceo Parker og Trombone Shorty som gæstekunstnere. Derudover spiller hun og synger kor på følgende udgivelser med PRINCE:  PRINCE & 3RDEYEGIRL: “Plektrum Electrum”   PRINCE: “HITNRUN PHASE TWO “, samt på to sange på “ART OFFICIAL AGE ”  Hun har derudover indspillet flere singler og en masser endnu ikke udgivet materiale. Ida Nielsen arbejder i øjeblikket på at færdiggøre sit 3. album og vil inden længe kunne opleves live med sit eget top-tunede band. Albummets første single “SHOWMEWHATUGOT” blev ved udgivelsen håndplukket af PRINCE personligt til at være “Purple pick of the week” på musikportalen TIDAL. Musikken kan bedst beskrives som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik – med meget iørefaldende melodier på toppen. Og selvfølgelig masser af bas. Hver sang har sin egen karakter, men forenes i et samlet helhedsindtryk – en hyldest til funk. Bandet består af: Bas, trommer, guitar, keys, rap, DJ + masser af sjælfuld vokal.

Ida Nielsen lover at levere et dundrende energifuldt show pakket med gode vibes og stramme grooves. You can’t fake the funk !

Line-up:
Ida Nielsen: Bass & Vocal
Kuku Agami: Rap
Sofia Hejslet: Keys & Vocal
Mika Vandborg: Guitar & Vocal
DJ Africancuts Amazulu NAnGa: Scratch & Vocal
Patrick Dorcean: Drums & Midi

Obs !
Der gives ikke medlemsrabat på denne koncert.

Videoer