Indra

én af de stærkeste soul-gospel-americana stemmer i Danmark

Beskrivelse

Indra – Koncert på Fermaten i Herning, tirsdag den 5. februar 2019

Den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore er uden tvivl én af de stærkeste soul-gospel-americana stemmer, vi har muligheden for at opleve i Danmark.

I marts 2018 udkom albummet ”Carry My Heart”, en udgivelse med to originale kompositioner samt ni fortolkninger med ambitiøs spændvidde idét Indra fortolker sange af både svenske Robyn og amerikanske Curtis Mayfield. I Indras univers er historiefortællingen i højsædet og med sin unikke lyd med stærke rødder i soul, gospel, blues, R&B, americana, jazz og roots, forvandles kendte sange til noget nyt.

Indra har fundet ind til en lyd og et ganske særligt samspil med saxofonist Benjamin Trærup og bassist Thomas Sejthen, som udgør kernen i Indra band. Live suppleres trioen af en stor musikalsk kapacitet i form af den ekvilibristiske trommeslager Knut Finsrud, som sammen med kerne-trioen sørger for at koncerten bliver en oplevelse i international topklasse.

 

Indras udgivelser

I 2010 kom det roste debutalbum, ”Indra”, båret af en trio med Indras markante vokal, Thomas Sejthens jordbundne bas og Trærups lyriske saxofonspil. Opfølgeren til debuten, ”In Between”, høstede prisen for bedste vokaludgivelse ved Danish Music Awards Jazz, 2012, og siden er det gået slag i slag for gruppen. I 2015 udkom albummet ”Heartland” på det legendariske jazzlabel Impulse! Med Heartland fik Indra sit internationale gennembrud. Den engelske avis, The Telegraph, placerede albummet på sin liste over bedste jazzalbum i 2015 og internationale roser fra både anmeldere, publikum samt en Grammy nominering til ”Heartland” har sat forventningerne op.

Det er med disse tre udgivelser og det nyeste album ”Carry My Heart” at Indra drager på landevejen. ”Carry My Heart” er produceret af den Grammy-vindende amerikanske producer Jay Newland (bl.a. Norah Jones).

 

Om Indra:

Historien om Indra begyndte i 2006, da den danske saxofonist Benjamin Trærup på en tur til USA mødte den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore. De to forelskede sig i hinanden, og har siden dannet par både musikalsk og privat.

De bor til daglig i Spanien, og turnerer i hele verden. I Danmark får vi mulighed for at nyde Indra som kvartet i to begrænsede perioder forår 2019 og vinter 2019.

En koncert med Indra tæller egne sange og nye personlige fortolkninger af blandt andre David Bowie, Pink Floyd, Steely Dan og Duke Ellington.

 

Indra:

Indra Rios-Moore: vokal

Benjamin Trærup: saxofon

Thomas Sejthen: bas

Knut Finsrud: trommer

 

 

Videoer