Jakob Bro

Feat: Thomas Morgan ( US ) & Jon Christensen

Jakob Bro

Beskrivelse

Jakob Bros debutalbum “Gefion” er ude på det legendariske pladeselskab ECM.

Efter at have sat et monumentalt aftryk på dansk jazz med den anmelderroste albumtrilogi ”Balladeering-Time-December Song” tager guitarist og komponist Jakob Bro nu et nyt og stort karriereskridt med albummet “Gefion”. Det har længe ligget i kortene, at han skulle udgive på det legendariske label ECM, for hans lyriske og søgende lyd er som skabt til dette selskab. Som sideman har han da også allerede slået sine folder på ECM-udgivelser med Tomasz Stanko og Paul Motian, men med “Gefion” udkommer så hans ECM-debut som kapelmester.

Med på pladen er bassisten Thomas Morgan og trommeslageren Jon Christensen. Jakob Bro’s triosamarbejde med netop denne gruppe startede i 2012 med to koncerter på Copenhagen Jazz Festival. Siden har trioen turneret i Ungarn, Østrig, Tyskland, Belgien, Italien, Norge, Finland, Rumænien, Ungarn og Japan. “Gefion” er indspillet i det legendariske Rainbow Studie i Oslo med Jan Erik Kongshaug som tekniker og med Manfred Eicher som producent.

Jakob Bro har erobret sin position med sit fængslende sagtelige og svævende lydunivers, som har udløst hele 5 Danish Music Awards, mens han samtidig er blevet medtaget i Jazz Danmarks Hall of Fame. Bro behersker hele udtrykspaletten med impulser fra nær og fjern i sit originale guitarspil, og giver i forbindelse med sin udgivelse koncert på Jazzhouse sammen med uforlignelige Thomas Morgan og Jon Christensen.

Amerikanske Thomas Morgan er kontrabassist med en unik tilgang til instrumentet og en enestående musisk forståelse. Han har turneret over hele verden som medlem af Paul Motains bands, bla. i John Abercrombie Quartet, Dave Binney Quartet, Steve Coleman and Five Elements, Tomasz Stanko New York Quartet. Det er Morgans ekstraordinære måde at være tilstede i øjeblikket i musikken, mens han tilsætter sin egen signatur, som har gjort ham til en af tidens internationale jazzscenes mest efterspurgte bassister.

Jon Christensen er intet mindre end en levende legende i jazzsammenhæng. Man kan bla. høre Christensens diversitet som trommeslager og percussionist på ECM-udgivelsen “Rarum”, et elegant testamente over hans status som en af tidens helt store mestre indenfor moderne jazz. I 60’erne spillede Christensen med saxofonisten Jan Garbæk på adskillelige plader med komponisten George Russell. Indenfor de seneste 30 år har Christensen medvirket på over 55 udgivelser på det højt estimerede og prestigefyldte pladeselskab ECM med kunstnere som Keith Jarrett, Jan Garbarek, Bobo Stenson, Eberhard Weber, Ralph Towner, Barre Phillips m.fl.

Videoer