Kathrine Windfeld Bigband

MOORJAZZ Festival 2021

Beskrivelse

MOORJAZZ Festival 2021: Kathrine Windfeld Bigband – Koncert på Fermaten, Herning – Lørdag d. 13. november 2021 kl. 15.00

BEMÆRK: DENNE KONCERT INDGÅR OGSÅ I EN KONCERTPAKKE, HVOR DU FÅR TRE KONCERTER TIL TO KONCERTERS PRIS (300 KR.) – LÆS MERE HER.

Det er gået stærkt for Kathrine Windfeld og hendes bigband, som på få år har opnået stor international anerkendelse. De farverige, eksplosive kompositioner og de 15 unge skandinaviske musikere har blæst publikum og anmeldere fra det meste af Europa bagover med deres uimodståelig energi og en stærk trang til at forny den hårdt prøvede bigbandgenre.

Skønt musikken er sofistikeret og kompleks, er den samtidigt stærkt iørefaldende og appellerende, takket være Windfelds naturlige sans for stærke melodier og fængslende rytmer. Det høres ikke mindst på bandets tredje album “ORCA” som udkom på Stunt Records i 2020 og har fået overvældende positiv modtagelse internationalt: Blandt andet blev ORCA “Ugens Album” på den Australske radio ABC, Månedens Jazzalbum i britiske “Record Collector” og udløste store interviews i bla. Jazzwise (UK) og JazzThing (DE).

Kraftfulde udladninger og rastløse grooves afløses af elegante lyriske ballader og transparente klangflader. Windfeld har nøje udvalgt de 14 bandmedlemmer for at skabe et stærkt team af knivskarpe ensemblemusikere og forrygende solister med personlige særpræg.

Windfelds ukuelige drive og personlige bidrag til bigbandgenren er allerede blevet belønnet med adskillige priser og nomineringer: I foråret 2020 modtog hun den prestigefyldte “Rising Stars Jazz Award” i London med koncerter på 7 topfestivaler i Europa. Albummet ”Latency” blev i 2017 ”Årets Danske Jazzalbum” i magasinet Jazz Special og udløste en Carl-pris. Bandets første udspil ”Aircraft” fra 2015 var nomineret til hele 3 Danish Music Awards hvoraf de vandt prisen som ”Årets Nye Jazznavn”.

Bigbandet har delt scene med prominente gæster som Mike Stern, Gilad Hekselman og Seamus Blake. Windfeld er desuden aktiv som gæstekomponist hos førende europæiske orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), Bohuslän Big Band (SE) og DR Bigband.

“Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band” – Jazzwise Magazine (UK)

“Windfeld’s band of leading young Scandinavian musicians is as tight and sharp as any you’ll hear” – The Guardian (UK)

Videoer