Katinka

+ Support: Arbirk

Katinka

Beskrivelse

Katinka – Koncert på Fermaten i Herning, torsdag den 26. oktober 2017

Med sjælesøgende sange har Katinka på kort tid vundet såvel KarriereKanonen som en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’ – og nu altså også en DMA-nominering i kategorien ”Årets sangskriver”.

I foråret kom debutalbummet fra et egenrådigt band, som uden hensyn til at lave hits eller se hotte ud, kaster sig ud i stormfulde højder af lyd og ned i lyriske afgrunde, hvor alle de små forbitrede følelser flyder fortvivlede rundt.

Bandets poetiske og eksperimenterende popmusik har ikke bare ramt radiostationernes playlister, men også landets spillesteder, hvor bandet har spillet for fulde huse over hele landet i forbindelse med forårets albumtourné – nu er de klar til at tage en tur mere, og denne gang kan KATINKA opleves live på Fermaten.

Katinka – Fakta
Bandet blev grundlagt i 2012.
Vinder af KarriereKanonen 2015.
Vinder af Steppeulven 2017 i kategorien ’Årets håb’.
Katinka er nomineret til Gaffa Prisen 2016 i fire kategorier – herunder ’Årets danske band’.
Tidligere udgivelser: ’I røntgen’ (EP, 2014), ’Lufthuller’ (EP, 2016)
Katinka består af: Katinka Bjerregaard (vokal, ukulele), Simon Ask Ladekarl (guitar, produktion), Marie Hageltorn Christiansen (keys, kor) og Tobias Pedersen (trommer).

Arbirk+ Support: Arbirk

Frontmand Rasmus Arbirk har efter en fortid i bandet Dead Young Oaks, som blev udvalgt til Karrierrekanonen i 2013 sammen med bl.a. Minds Of ´99, trukket stikket fuldstænding fra musikscenen i en tid. Og i ly af stilhedens ro indspillet et debutalbum, hvor musikken og teksterne viser en kunstner, der tør være både skrøbelig og fandenivoldsk. Sangene handler om kærlighed, tab, sorg, vrede og smerte, og med dyb inderlighed formår bandets forsanger Rasmus Arbirk at invitere lytteren med på en rejse gennem sindets mørkeste, enddog smukkeste afkroge.

Indtil videre har det kastet de to singler Met Her (Take 13) og Our Garden af sig sammen med en showcase på dette års SPOT Festival og en optræden til Sofar Sounds Odense. De to singler har allerede har gået deres sejrsgang over hele verden med airplay i Australien, Sydafrika, Tyskland, UK og USA til følge.

 

Videoer