Kellermensch

+ Support: Bellhound Choir

Kellermensch

Beskrivelse

Kellermensch – Koncert på Fermaten i Herning, lørdag den 21. oktober 2017

Dansk rock noir band & guitar Slingers Kellermensch udkommer med nyt længe ventet album. Kellermensch offentliggør nyt album “Goliath” og fejrer dette med at udgive første single “Bad Sign”.

“Out of the darkness something has to grow.”
Sådan starter første linie i det danske band Kellermensch’s comeback single, “Bad Sign”. Og sikke en storslået retur til form fra et af dansk rocks største håb. De har plantet en smuk blomst et sted langt væk fra sollys.

Det er nu mere end 6 år siden Kellermensch udgav deres anmelderroste debutalbum. Bandet tog anmelderne med storm i både ind og udland, og har på deres ture rundt i Europa, på store scener som Roskilde Festival, Rock Am Ring, Rock Im Park, Download Festival, etc., bevist at de er et af de mest intense livebands. Efter en radiosession i BBC´s legendariske Maida Vale studios udtalte en begejstret radiovært, Daniel Carter, “One of the greatest bands to have come out of Denmark” om bandet, der også har været nomineret til P3 Guld & Zulu Awards.

Siden Kellermensch i 2012 åbnede Roskilde festivals Orange Scene, har bandet været optaget af arbejdet med opfølgeren til deres debutalbum – et arbejde som har taget hårdt på bandet og har været præget af skrivevanskeligheder og selvransagninger. Omsider er bandet klar med et album, som bærer den eklatante titel “Goliath”, et album der viser et band som er blevet mere modent, modigt og sårbart. Albummet udkommer d. 27. januar 2017 igennem Universal Music.

“Bad Sign” er den første single fra bandets kommende album, “Goliath”. Sangen er på samme tid smuk og truende, og skildrer en persons søgen efter frihed blandt ruinerne af et forlist forhold. Der skæres helt ind til benet og bandet viser med den sparsomme instrumentering, at Kellermensch udtryk, er umiskendeligt og unikt.

Kellermensch er en “must-see” oplevelse på scenen. Intensitet og desperation går hånd i hånd i et sofistikeret rock-udtryk, og front mand, Sebastian Wolff’s nærvær på scenen minder sommetider om en spirituel eksorcisme. Fans af alt fra Nick Cave til Arcade Fire må ikke gå glip af denne sorte sommerfugl.

Bellhound Choir

+ Support: Bellhound Choir
Bellhound Choir er et alias for Christian Hede Madsen. Universet er folk noir, med et groove hentet fra den amerikanske folkemusiks vugge, og et tekstunivers der kredser om de kringlede omveje, der definerer tilværelsen for os mennesker. Slideguitar, enkle sange og sulten efter det magiske øjeblik.

Siden begyndelsen i 2014, har Bellhound Choir kredset om en eksperimenterende og skramlet folk genre, med stærke rødder i traditionel blues, stonerrock og de store ballader. Med albummet WORRIED KID blev alle tidligere lag skrabet væg, og erstattet af et sparsomt arrangement af guitar og vokal. Sådan som det hele startede. Sangene havde fokus på stærke melodier, dynamik og rum. Indspillet i en lade i Vestjylland, og produceret af Kellermensch frontmanden Sebastian Wolff, stod sangene tilbage helt nøgne og uden noget at gemme sig bag.

Flere turnéer i europa har modnet både liveudtryk og atmosfære, og det er netop målet om et unikt aftryk i en gammel genre, der holder ilden brændende. Også Madsens andre projekter som romanen “Mørkeræd”( Det Poetiske Bureaus Forlag, 2016), en novelle-og digt samling og andre musikalske projekter, smitter af på Bellhound Choirs univers. I efteråret 2017 tager Bellhound Choir ud på vejen med sangene fra albummet, mens en band version af projektet lurer i baggrunden med nyt materiale og shows i 2018.

Videoer