Klubien & Danseorkestret

Hits som ‘Kom tilbage nu’ og ‘Regndans’

Beskrivelse

Jørgen Klubien er stemmen bag nogle af Danmarks mest elskede hits som ‘Kom tilbage nu’, ‘Regndans’ ”Satellit”, ”Du & Mig”, ”Sidste Skrig” som alle kan synge med på. I 2024 er det 40 år siden udgivelsen af den evigt aktuelle ”Regndans”.

Det store gennembrud kom i 1984 med Jørgen Klubien, Jacob Andersen og Rasmus Kærså og sangen ”Regndans” som vandt “Årets John”. Første albumudgivelse ”Danseorkestret” udkom i vinteren 1985, hvor ”Kom Tilbage Nu” blev et kæmpe hit med hjælp fra blandt andre den nye radiostation The Voice, som spillede sangen flittigt. Efter en vild og utrolig travl sommer fuld af skrigende fans og tætbelagte jobs (bla. Roskilde Festival), fulgte flere albums på både dansk og engelsk og sangende blev nærmest kult på landets diskoteker i ’90’erne. I 1994 kom album nr. 4 med titlen “Jagten På Kærligheden” og sangen med samme titel som blev et stort hit.

Danseorkestret turnerede hele sommeren og spillede igen på alle landets festivaler. Ind i mellem musikken og koncerterne passede Klubien sit tegnejob hos Disney, hvor han blandt andet var med til at tegne på ”The Little Mermaid”, ” Løvernes Konge” og ”The Nightmare Before Christmas”. I 1993 flyttede Klubien til det nye PIXAR og var her med til at skabe historierne til ”Toy Story 2”, ”Monsters Inc”, ”A Bugs Life” og ”CARS”. I år 2000 udgav Danseorkestret album nr. 5; ”Spred vingerne ud” med sangen ”Sidste Skrig” som stadig er populær. Orkestret turnerede igen med jobs på sommerfestivalerne til glæde for de nu lidt ældre fans, hvor osse skrigene var blevet mere beherskede. Det sidste album fra bandet kom i 2009 og hed ”Over Byen under himlen” hvor sangene ”Bamboozled” og især ”Du og Mig” blev store hits som har overlevet og fundet vej til et nyt, ungt publikum. Flere koncerter fulgte og bandet planlagde deres 7’ne album. Der blev indspillet nye sange men forsinkelser og uenighed om udgivelserne forhalede projektet. I 2021 det pludselige og alt for tidlige sørgelige tab af slagtøjslegenden Jacob Andersen.

Jørgen Klubien fortsætter herefter orkestret, nu under navnet Klubien & Danseorkestret. Klubien synger alle de elskede hits live og med stor succes i sommeren 2022 på bl.a. i Musik i lejet i Tisvilde, hvor publikum igen skrålede med på alle de kendte hits, nu i et stort generationsfællesskab i alle aldre.

Musikken formår at samle alle som aldrig før og skaber stadig en kæmpemæssig fest på livescenerne.

Det fantastiske band består af:

Jørgen Klubien, vokal
Jens Hellemann, Guitar
Jon Grundtvig, trommer
Lars Danielsson, bas
Johannes Buhl Andresen, keys

Videoer