Lars H.U.G.

Ti sekunders stilhed

Lars H.U.G.

Beskrivelse

En af landets vigtigste og højest elskede popkunstnere er tilbage. Lars H.U.G. har netop udgivet singlen ’Ti sekunders stilhed’, der griber fat, hvor H.U.G. slap med ’Blidt over dig’ i 1992.

Han har stået bag stilskabende albums med Kliche, tolket både Søren Ulrik Thomsen-digte og Melodi Grand Prix-slagere og udvidet formsproget for dansksproget popmusik med eviggrønne hits som ’Elsker dig for evigt’ og ’Natsværmer’. Når Lars H.U.G. nu har udgivet sin nye single, og snart sit første originale danske album i 22 år, udspringer ord og musik fra selv samme kilde, som skabte albummene ’Kysser himlen farvel’ i 1987 og ’Blidt over dig’ i 1992.

”At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra samme kilde. Jeg tog fat i nogle af de musikalske lovmæssigheder og traditioner, jeg selv formulerede dengang. Jeg var ved at forene de to albums. Fortætte dem og føre dem videre” fortæller Lars H.U.G.

”Ti sekunders stilhed” var åbningsnummeret ved hans koncert på dette års NorthSide Festival, hvor Lars H.U.G. også luftede et par andre af de numre, som kommer på det fremtidige dansksprogede album med originalt materiale, skrevet af ham selv.

Singlen ’Ti sekunders stilhed’ udkom på H.U.G.s 61-års fødselsdag den 11. september. Og den viser en fødselar i vokal topform – og med noget på hjerte. ”Vi må påtage os vores skæbne, siger Lars H.U.G. om sangens tema. Vi må påtage os at være mennesker på godt og ondt. I det kaos af larm, vi befinder os i i den velbjergede del af verden, begynder vores nærvær at sove. Vores empati falder i søvn. Der skal nogle store ting til for at få os ind i nuet. Og der kan en pause på ti sekunder lige vække en”.

Lars H.U.G. har været en central figur i dansk kulturliv, siden han i 1980 debuterede som frontfigur i Kliche med det skelsættende album ’Supertanker’. Solodebuten kom i 1984, hvor H.U.G. tolkede Søren Ulrik Thomsens digte fra samlingen ’City Slang’. Herefter fulgte album udspillene ’Kysser himlen farvel’, ’KOPY’ og ’Blidt over dig’. Med ’Kiss and H.U.G. From a Happy Boy’ skiftede han til en jazzet lyd og engelsk lyrik – med succes: Albummet sikrede H.U.G. to Grammys i 1997 i kategorierne ’Årets Danske Album’ og ’Årets Danske Popudgivelse’. Seneste album fra Lars H.U.G. var 2003’s vestkystrockede ’Save Me From This Rock ’n’ Roll’.

Obs !
Billetsalget begynder torsdag den 2. oktober kl. 10.00

Videoer

WiMP