Mariann Mikkelsen

Koncert / Historisk Forening

Mariann Mikkelsen

Beskrivelse

Mariann Mikkelsen – Koncert på Fermaten – Mandag d. 9. november 2020

Mariann er født og opvokset i Tjørring og begyndte som 6-årig at spille fløjte på Herning Musikskole, hvor hun senere også gik til klaver og rytmisk sang. Hun havde hvert år en hovedrolle i Herning Gymnasiums musical. Efter gymnasiet gik hun i gang med klassisk sang og kom i 2013 ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. I efteråret 2019 hun fik sin kandidatgrad i klassisk sang, med topkarakterer både ved kandidatkoncerten og det afsluttende kandidatprojekt.

Desuden har hun modtaget undervisning på Anne Rosing Instituttet i København, Højskolen Performers House i Silkeborg, på Guildhall School of Music and Drama i London samt på Crescendo Summer Institute i Tokay i Ungarn. Hun har studeret harpe ved Joost Schelling i Aarhus og på studietur i 2018 i England, Skotland og Irland.

I studieårene var hun solist i operaopsætninger, bl.a. i Humperdincks Hans og Grethe, førsteopførelsen af Bent Lorenzens Der Steppenwolf, Händels Flavio og Bruces Intet samt ved en koncert med Gershwins Porgy og Bess. Hun har desu-den været solist i bl.a. Faurés Requiem, Mozarts Requiem, Grosse Messe i C-mol og Vesperae solennes de Confessore, Händels Messias, Brahms’ Ein Deutsches Requiem og Bachs Johannespassion og siden 2017 været tilknyttet Operatoriet ved Den Jyske Opera. I Herning har hun deltaget i Klassisk Musik Festival KMF 336 ved Stjerneskudskoncert i 2016 og som Preciosa i Reesens Farinelli i 2018.

Hun har medvirket i flere musicals, bl.a.  Jesus Christ Superstar på Aarhus Teater, Legally Blonde i Viborg, Tågen i Bakkerne på Mols samt i Herning: Cats, The Miserables og 2 børneforestillinger. Hun var desuden solist i Disney-filmprojekterne Frost, Pirates of the Caribbean III og Beaty & the Beast med Aarhus-, Aalborg- og Odense Symfoniorkester. Hun har været solist med Vejle Symfoniorkester og Randers Kammerorkester og gæstesolist ved Sissel Kyrkjebøs julekoncerter i Aarhus. I 2019 var hun med i Thy Teaters forestilling En rigtig herregårdsjul.

I 2020 skal hun bl.a. være solist i Arnesens Magnificat med Sønderjyllands Symfoniorkester og Haderslev Domkirkes Pigekor, i Brahms’ Requiem i Aarhus og i koncert med Fredericia Byorkester. I Herning deltager hun sidst på året i KMF 336 som solist i Gades Elverskud og i rollen som Pamina i Mozarts Trylle-fløjten samt i Familiejulekoncerten som sanger, musiker og konferencier. I 2021 medvirker hun i Den Jyske Operas næste børneopera ”Her bygger jeg et hus”.

Mariann har modtaget legater fra Augustinusfonden, Oticon Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Wilhelm Hansen Fonden og Odd Fellow (2 gange).