Matt The Electrician & Ida Wenøe

Dobbeltkoncert

Matt The Electician 2018

Beskrivelse

Matt The Electrician & Ida Wenøe – Koncert på Fermaten i Herning, lørdag den 12. maj 2018

På trods af navnet er Matt The Electrician ikke længere elektriker, men arbejdsmoralen fra et liv som hårdtarbejdende håndværker har han slæbt med sig, og de endeløse timer på landevejen mod endnu en koncert igennem de sidste 20 år, har givet ham lige præcis den autencitet og musikalske saft og kraft, som så mange andre forgæves søger efter og prøver at imitere. Matt er kort og godt “The Real Thing”. CV´et byder på 10 album udgivelser og tusindvis af koncerter over hele verden

Som sangskriver har Matt The Electrician en eminent evne til at fange livets store fortællinger i små, enkle sange med udgangspunkt i de daglige udfordringer vi allesammen møder, og tekstligt krydrer han en underfundighed med et stænk af humor og selvironi, som fungerer virkelig godt i mødet med publikum. Som han selv formulerer det: “I don’t generally write mining disaster songs. I tend to write about things that have happened to me and my family. Songs about the small things in life, which, to me, are really the big things.”

Stemmen er tør og vindblæst på den helt rigtige måde, og der er en meget fin symbiose mellem sang og guitar, som gør at Matts sange går rent ind.

Ida Wenøe er en fornyer. En genopfinder af folk genren. Med fødderne solidt plantet i mulden fra 60´ernes blomsterbørn og navne som Joni Mitchell, Nick Drake og Neil Young, har hun alligevel fundet sin helt egen vej på skuldrene af traditionen. De danske rødder, højskolesangbogen og Carl Nielsen er tydelige aftryk, men Wenøe blander det hele på sin egen psykedeliske måde, og teksterne tør gå tæt på og samtidig udfordre strukturen i sproget. Live er hun kendt som en fremragende performer, og hun rammer sine lyttere hårdt og rent.

Ida var tidligere frontfigur i folk-trioen Boho Dancer som fik succes i Danmark efter de vandt DR Karrierekanonen i 2011, men Ida gik i 2014 solo og udgav i september 2015 debut albummet ”Time of Ghosts” i Norden. Albummet fik flot respons, særligt fra udlandet, og Wenøe har spillet koncerter og showcase festivaler i England, USA, Sverige, Schweitz, Polen og Tyskland i løbet af det seneste år og er flyttet til Berlin for at søge ny inspiration og bygge sin karriere op i Tyskland.

Time of Ghosts udkom i England den 7. april 2017 til rigtig flotte anmeldelser og blev fulgt op af en 2 uger lang live tour. Næste fokus er Tyskland, hvor en meget succesfuld optræden på SPOT Festivalen har banet vejen for nye samarbejder. Albummet skal udgives 23. februar 2018. Sideløbende er Wenøe i fuld gang med at indspille sin næste plade ligesom det kommende halve år byder på masser af live koncerter i bla. England, Italien og Tyskland.

Videoer