Metalized Tour

Fire hårdtslående navne på én aften

Beskrivelse

Metalized Tour – Koncert på Fermaten – Fredag den 3. februar 2023

Studierabat: Til denne koncert kan studerende købe billet til 100 kr. Husk, at du skal fremvise studiekort, når du viser din billet i indgangen.

Der er blevet brygget godt og grundigt i den danske undergrundsscene i de sidste 10 år. Bands springer frem, som paddehatte i bunden af en efterårsskov, og talentet trives i stor stil.

Intromental Europe og Metalized Magazine har derfor besluttet sig for , at give en hjælpende hånd til nogle unge, håbefulde bands og samtidig tilbyde nogle lidt mere etablerede bands en mulighed for at shine, igennem at arrangere en årligt tilbagevendende Danmarkstour/begivenhed i stil med tidligere tiders “Headbanger’s Ball tour”.

Igennem et fantastisk samarbejde med 9 spillesteder rundt i landet, vil METALIZED TOUR tage sin begyndelse i februar 2023 med følgende line-up:

Illdisposed (special-show med deres eminente klassiker “1-800 Vindication” i dens helhed, som et special show)
Vanir
Defacing God
Heidra

Alle 4, danske bands, som har et eller flere albums ude og som samlet set er en interessant pakke, der strækker sig over flere genrer, men som generelt taler til det samme publikum.

Metalized Magazine er hovedsponsor af denne tour og det er en ære at kunne opkalde touren efter Skandinaviens længstlevende metal blad.

Chefredaktør Mika Botfeldt har denne kommentar til touren/konceptet:

“Metalized er stolte over, at kunne lægge navn til denne store DK tour. Der er ikke mange, som booker en så stor metal tour i Danmark, bestående af hele 9 shows, som Intromental her har gjort. Imponerende – det bliver vildt. Vi ses derude, rundt om i det danske land.”

Metalized tour vil blive en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor konceptet er at spillestederne, der er med, så vidt muligt, lægger sig fast på samme dato hvert år – dermed skabende en kontinuitet, som publikum i diverse byer kan forholde sig til allerede før næste års event er annonceret.

Altså – datoen er (mere eller mindre) den samme for hvert spillested. Konceptet er det samme. Kun bandsene ændrer sig år for år, og det vil naturligvis være relevante bands, som enten har et nyt album i støbeskeen, eller som på anden vis har gjort sig bemærket på de danske scener.

 

Illdisposed

Illdisposed er et household-name i den danske metalverden, og ingen introduktion er vel egentlig nødvendig. Med deres tonstunge riffs og yderst brutale fremførsel af musikken, fejer de som en mejetærsker hen over det musiske landskab. Bandet, der har 30 år og 15 albums på bagen, river Danmark i stykker, når de på Metalized Touren fremfører hele deres absolut bedste og mest helstøbte album til dato “1-800 Vindication” + en god bunke andre hits fra deres enorme bagkatalog.

 

Vanir

VANIR spiller melodisk dødsmetal med et præg af nordiske mytologi blandet med skandinavisk og germansk historie. VANIR blev dannet i 2009 og har udgivet 5 albums via Mighty Music. Bandets diskografi startede i folkmetal  men efter et skifte i besætningen på de seneste 2 albums, har bandet i dag rødderne solidt placeret i det melodiske dødsmetal. Bandet har et 6. studioalbum planlagt til begyndelsen af 2022 og vil igen sætte sejl mod at erobre scenerne med deres energiske live show og melodiske dødsmetal.

VANIR er i dag et etableret band på vikingmetal-scenen i såvel ind- som udland og har spillet sammen med flere større navne i genren. Fra Valhal til de germanske slagmarker, med et ekko fra historien blandet med tonerne af melodisk dødsmetal er musik og show sammensat uden kompromis med en fascination af vores fælles oprindelse og blodet udgydt gennem historien.

 

Defacing God

Defacing God er et 5-piece Dark Melodic Death Metal band fra Danmarks mørke nord. Defacing God er inspireret af de rige skandinaviske metaltraditioner og balancerer mellem store melodier, symfonier og balstyrisk In-your-face death metal med inspirationer fra hekseri, okkultisme og det obskure.

Defacing God´s fortælling baserer sig på genopstandelsen af Lilith, som flår lytteren med ind i deres mørke univers og trækker dem igennem en tidsrejse af okkulte myter og gamle historiske fortællinger. Defacing God blev dannet af Sandie Gjørtz tilbage i 2015 og var flere år undervejs om udviklingen før projektet for alvor så dagens lys.

I 2017 fik Defacing God den rigtige konstellation af medlemmer på plads, som medførte en gensidig vision for bandet og består i dag af: Sandie Gjørtz, Christian Nielsen, Signar Petersen, Michael Olsson og Rasmus ‘Kalke’ Nielsen.

 

Heidra

Heidra er et københavnsk band, der spiller symfonisk metal med elementer fra black, power, død og klassisk folkmetal. Heidra har brugt de sidste fjorten år på at udvikle deres helt egen lyd, der blander elementer af folk og melodisk dødsmetal med brutal growl, rungende skønsang og kraftfulde metalomkvæd i en tung blanding der river lytteren med ind i deres episke tekstunivers Heidra blev dannet i 2006, og udgav deres debut-EP, Sworn to Vengeance, i 2012. De fulgte det op med deres første fuldlængde-album, Awaiting Dawn, i 2014. Albummet blev indspillet i Sonic Train Studios hos Andy La Rocque (King Diamond), og resulterede i bandets første professionelle musikvideo til sangen Eyes of Giants.

De to udgivelser blev taget godt imod af både kritikere og almindelige dødelige lyttere, og gav bandet mulighed for at spille koncerter på en række turnéer sammen med bands som Ektomorf, Infest og Noctem. Senere blev det til en række lokale koncerter som opvarmning for de finske folkmonstre i Korpiklaani, samt en europaturné 2016 som opvarmning for Ensiferum og Fleshgod Apocalypse. Europaturnéen var med til at gøre Heidra til et veltrænet liveband, og koncerterne bragte Heidra ud til en ny fanskare af europæiske fans der blev revet med af bandets lyd, energi og musikalske univers.

Efter turnéen gik bandet i studiet for at indspille deres andet fuldlængde-album, The Blackening Tide, der fortsatte den episke fortælling der startede på Awaiting Dawn. Albummet blev indspillet i Kick Recording Studio i Rom og udgivet i 2018, til positive anmeldelser og en fantastisk releasekoncert. Det markerede en musikalsk udvikling i Heidra, der satte mere vægt på orkestrering, tungere og lækrere riffs, samt et sammenhængende narrativ i tekstuniverset. Efter udgivelsen af The Blackening Tide tog Heidra på erobringstogt i Europa som opvarmning for Omnium Gatherum i efteråret 2019.

Videoer