MØL

Support: ARCHON & Vægtløs

Beskrivelse

MØL – Koncert på Fermaten – Fredag den 25. november 2022
STUDIERABAT! Vis gyldigt studiekort og køb billet til kun 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

Aarhus-baserede MØL blander hidsig vokal og aggressiv black metal med den drømmende atmosfære fra shoegaze-genren. Denne blanding giver et unikt lydbillede, der får den ellers så mørke stemning i black metal til at lyde symfonisk smukt. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest udgav de deres to EP’er i 2014 og 2015. Derefter blev der arbejdet hårdt på deres debutalbum “JORD”, som udkom d. 13. April 2018.

Dette var startskuddet på et eventyr sjældent set for et dansk metalband. I udgivelsesugen blev debuten kåret til Ugens Album i det verdenskendte britiske magasin Kerrang! og er ligeledes blevet anbefalet af større metal musikere verden over, bl.a. af forsangerne fra hhv. Trivium og Parkway Drive.

Herhjemme har MØL været godt repræsenteret på flere festivaler, heriblandt A Colossal Weekend, Royal Metal Fest, SPOT-festival og senest Copenhell.

Efter at have underskrevet pladekontrakt med Nuclear Blast i efteråret 2020, udgav bandet deres andet fuldlængde album i 2021.

 

Support: ARCHON

Spritnye metalcore act ARCHON fra Aarhus, er med deres debut EP ‘Altiora’, klar til at sparke døren ind til danske metal scene. Ved at kombinere metalcore og musikalske elementer fra den klassiske musik, med lyriske temaer der berører personlige og socio-politiske udfordringer, præsenter kvartetten en atmosfære der er både brutal, blid og ambient.

“Den største udfordring ved at lave denne EP var ikke at skrive sangene, men at være tilfredse med det vi allerede havde. Vi er meget detaljeorienterede med forskellige meninger, men vi har lært, at vi blot skal være 90% enige, og det er blevet en slags mantra i bandet”, forklarer trommeslager Jeppe Bo Kibsgaard.

ARCHON består af vokalist Sofus Nielsen, guitarist Kresten Maigaard Axelsen, guitarist Jonas Larsen og trommeslager Jeppe Bo Kibsgaard. Den kommende debut EP er produceret, mixet og masteret af Chris Kreutzfeldt (CABAL, Møl, Ghost Iris) og vil byde på gæsteoptrædener fra Andreas Bjulver Paarup (CABAL) og Mathias Rønde Uldall-Jessen (ROYAL DECEIT).

 

Support: Vægtløs

Hvad gør du, når en af ​​dine bedste venner får konstateret kræft? Hvordan håndterer du at miste nogen tæt på dig? Vægtløs forsøger at vade ind i spørgsmål som disse på deres kommende album, som udelukkende indeholder sange om folk tæt på bandet, der døde eller led af dødelige sygdomme.

Vægtløs sætter fokus på en sårbarhed og åbenhed, som mangler i musikscenen, men også i samfundet generelt. Livet er flygtigt og skrøbeligt, og Vægtløs er en bro til kløften mellem den monumentale følelsesmæssige frygt, der ligger til grund for, at al skønhed i sidste ende vil dø, og den rendyrkede styrke, der findes i musikken.

Vægtløs er sceneveteraner, der samles for deres kærlighed til alt følelsesmæssigt tungt, passioneret, ærligt og oprigtigt. Bandet er ikke bange for at bære deres hjerte på ærmerne og male et sceneri af det afsidesliggende og primitive nordiske landskab, der er både tavst og højt.

I disse uhyre dystre tider har behovet for melankolsk og øde musik aldrig været større. Vægtløs hælder hver sidste smule lidenskab ind i deres aggressive, men følelsesladede musik, der kan beskrives som intens og atmosfærisk post-metal med hints af black metal, post-rock, post-hardcore og emo, selvom det ikke er en distinkt variation af hverken af dem, men en muteret mangefacetteret modifikation af summen. Musikalsk lagde bandet aldrig mærke til trends og genrer, da bandet henter inspiration lige så meget fra livet som fra kunst og musik.

Videoer