MØL

Black metal og drømmende atmosfære fra shoegaze-genren

Beskrivelse

MØL – Koncert på Fermaten – Fredag den 25. november 2022

Aarhus-baserede MØL blander hidsig vokal og aggressiv black metal med den drømmende atmosfære fra shoegaze-genren. Denne blanding giver et unikt lydbillede, der får den ellers så mørke stemning i black metal til at lyde symfonisk smukt. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest udgav de deres to EP’er i 2014 og 2015. Derefter blev der arbejdet hårdt på deres debutalbum “JORD”, som udkom d. 13. April 2018.

Dette var startskuddet på et eventyr sjældent set for et dansk metalband. I udgivelsesugen blev debuten kåret til Ugens Album i det verdenskendte britiske magasin Kerrang! og er ligeledes blevet anbefalet af større metal musikere verden over, bl.a. af forsangerne fra hhv. Trivium og Parkway Drive.

Herhjemme har MØL været godt repræsenteret på flere festivaler, heriblandt A Colossal Weekend, Royal Metal Fest, SPOT-festival og senest Copenhell.

Efter at have underskrevet pladekontrakt med Nuclear Blast i efteråret 2020, udgav bandet deres andet fuldlængde album i 2021. 

Videoer