Mynsterland

Kontemporær nordisk folkemusik

Beskrivelse

Mynsterland – Koncert på Fermaten, Herning – Fredag den 25. marts 2022

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

Venskab og spilleglæde – så enkelt kan Mynsterland beskrives. De 12 unge musikere mødtes første gang i 2011 på Syddansk Folkemusik Talentskole, hvor de bl.a. fik undervisning af Harald Haugaard. Han tændte en ild i dem, som stadig brænder så stærkt, at de til trods for nu både at bo i øst og vest, og studerer alt fra musik til medicin, holder fast i hinanden.

Bandet består af nogle af de mest lovende og talentfulde unge musikere og komponister på folkemusikscenen i dag. Kontemporær nordisk folkemusik er nøgleordene for repertoiret, der primært består af originale kompositioner. Af Mynsterland kan man forvente ungdommelig spilleglæde, livemusik på professionelt niveau og 12 unge mennesker, der giver alt hvad de har.

Til den første opstarts-øveweekend, tilbage i starten af 2016, da bandet om aftenen sad og lyttede på de ting der var blevet optaget i løbet af dagen, blev der sagt noget, som alle nikkede genkendende til: “Man kan høre at vi kan lide hinanden, man kan høre at vi elsker at spille sammen”. Siden da er det gået stærkt! Videoen til “Kærlighedstræet/Hultkläppen” blev i 2016 et viralt hit på Facebook med mere end 64.000 visninger og bandets debutkoncert på Jazzhouse Montmartre blev udsolgt i løbet af kort tid. Bandet har sidenhen fastslået sig som et af de mest anerkendte unge folkemusikbands i Danmark, de har udgivet 2 EP´er og været på 5 succesfulde Danmarksturneer.