Online kursus i musikproduktion

Gratis for dig, der er imellem 12 og 17 år

Beskrivelse

Plug-In: Kom i gang med musikproduktion  – afholdes i vinterferien

OBS: TILMELDINGEN ER LUKKET!

Er du mellem 12 og 17 år gammel, og kunne du tænke dig at lave musik? Går du rundt og drømmer om at skrive dine egne sange og producere din egen musik? Så kan du i vinterferien deltage i SPIL NYT’s online-kursus i musikproduktion – helt gratis!

Du har nu muligheden for at lære at skrive og producere musik, alt imens du sumper rundt derhjemme i coronahytten.

Du behøver ikke at have prøvet kræfter med hverken sangskrivning eller musikproduktion før. Du lærer det hele på kurset, hvor Morten Mosgaard vil tage dig i hånden og lære dig det hele. Morten er uddannet rytmisk sanger og musiklærer fra Musikkonservatoriet i Aalborg, og til dagligt arbejder han som komponist, sangskriver og lyddesigner. Så vi lover, at du kommer til at lære af den bedste. Vi forventer, at du deltager aktivt i workshoppen, og at du deltager i alle tre workshops. Så bliver det meget sjovere!

Kurset afholdes i uge 7, hvor  tre workshops vil fordele sig over tre dage:

  • Mandag den 14. februar klokken 10.00-12.00
  • Onsdag den 16. februar klokken 10.00-12.00
  • Fredag den 18. februar klokken 10.00-12.00

 

Workshop #1: Lav musik med samples

Morten Mosgaard har lavet to pakker seje samples ud af reallyde fra landsbyerne Stadil og Vedersø i Vestjylland. I denne workshop viser han, hvordan du kan bruge de vestjyske samples til at lave din egen musik. De to sample packs indeholder alt hvad du skal bruge af tromme- og tonelyde til at lave dit eget musiknummer.

At lave musik med samples kræver en anden tilgang end at bruge software instrumenter i dit musikprogram, og du vil derfor lære, hvordan du kan hente samples ind, klippe dem til, ændre på dem og placere dem rigtigt i dit arrangementer, så du får lavet et fedt nummer.

 

Workshop #2: Optag dine egne samples med mobiltelefon

Har du nogensinde lukket en dør og tænkt “Wow, sikken en store tromme!”? Det har vi selvfølgelig alle, og det er fordi, verden omkring os er fyldt med fantastiske lyde, som sagtens kan bruges, hvis man producerer musik på computeren.

I denne workshop viser Morten Mosgaard, hvordan du kan optage dine egne lyde med mobiltelefonen, kopiere dem ind på computeren, redigere dem i dit musik program og begynde at lave dine egne ‘instrumenter’ med dem.

 

Workshop #3: Mix din egen musik

En vigtig del af det at producere musik, er at få musikken til at lyde godt. Det gør man ved at mixe sin musik. Før i tiden brugte man en stor mixerpult og en masser eksempler, men i dag kan man mixe sin musik i de fleste programmer til musikproduktion.

I denne workshop viser lyddesigner og komponist Morten Mosgaard dig, hvordan du kommer i gang med at mixe. Hvad er panorering, EQ og kompressor? Hvad skal man med en rumklang osv.

 

Redskaber

I de tre workshops arbejder Morten Mosgaard i programmet Ableton Live, og bruger de funktioner du kan finde i Ableton Live Lite, et program som oftest følger gratis med, hvis man køber eks. et midikeyboard. Tilgangen til at arbejde med mix på denne måde vil også kunne bruges i andre musikprogrammer end Ableton.

Det er muligt at downloade en test-version af den fulde version af Ableton lige her:

Try Ableton Live for free

 

Om Morten Mosgaard

Foto: Ard Jongsma

Mit navn er Morten Mosgaard og jeg er uddannet rytmisk sanger og musiklærer fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. Jeg arbejder til hverdag som komponist, sangskriver og lyddesigner blandt andet for Teater Jævn, og har gennem tiden indspillet og produceret et væld af musik i mit eget studie. Jeg har siden 2010 haft mit eget pladeselskab, Jævn, hvor jeg har udgivet mine egne projekter.