Sanne Søndergaard

Selvsær

Sanne Søndergaard

Beskrivelse

Sanne Søndergaard – Show på Fermaten i Herning – Tirsdag den 26. oktober 2021

Bare smil til verden og verden smiler til dig, siges der. Eller “du vil være meget smukkere, hvis du smilede”, som det lyder, når en mand ved et busstoppested afkræver det af en kvindelig medpassager, han ikke kender. I sit nye comedyshow forklarer Sanne Søndergaard, hvorfor smilet stivner hos mange kvinder. Kvinder, som ellers gerne ville dyrke glæden og nærværet, men som konstant bliver trukket ud af det på grund af sexisme, chikane, vold og overgreb. Fik vi nævnt, at det er et comedyshow!? Det bliver skideskægt.

“Humor har altid været min overlevelsesmekanisme. Som det sikkert også er for mange andre, der dealer med trauma og psykiske belastninger på grund af ting som mobning og overgreb. Jeg vil gerne vise styrken i den humor. Både fordi det er en effektiv måde at leve på, men også fordi “ofrenes” humor altid er blevet underkendt og nedvurderet, forklarer Søndergaard.

‘Selvsær’ er Sanne Søndergaards ottende soloshow, men det første siden hun i 2019 stoppede i stand-up-branchen. “Showet er en fuckfinger til dem, der mener, at de lov har til at bestemme, hvad der er “rigtig” comedy – og som altid sørger for at udelukke alle os, der ikke passer ind i hvide, heteromænds univers,” fortæller Søndergaard.

Sanne Søndergaard har sideløbende med sin komikerkarriere udgivet en række romaner. Ugen før premieren på ‘Selvsær’ udkommer hendes nye bog, ‘F-ordet’, en feministisk, aktivistisk grundbog. Privat bor Søndergaard nord for Aarhus med sin kæreste hele tiden og hans børn halvdelen af tiden. Hun er a-menneske nogle dage, introvert andre og hader i øvrigt den slags moderne menneskeafgræsningsmærkater. ‘Selvsær’ har premiere på Bremen Teater i København 19. september (med forpremiere i Musikhuset, Aarhus 18. september). Derefter turnerer showet i hele landet.

Videoer