Svaneborg Kardyb

Vinder af DMA Jazz 2019 for Årets Nye Danske Jazznavn og Årets Danske Jazzkomponist.

Beskrivelse

Svaneborg Kardyb – Koncert i Fermatens Lounge – Lørdag d. 8. februar 2020

De to århusianske musikeres debutalbum “Knob” udkom d. 15. marts 2019 og er nytænkende dansk jazz spillet på trommer, synthesizer og Würlitzer elklaver.

Det er minimalistisk musik med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Duoen vandt i april JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere – Jazzkonkurrencen 2019 og deres debutalbum, Knob, blev ugens album på P8 JAZZ – DR.

“Svaneborg Kardyb leverer smukke melodier, organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenter os modigt for en minimalisme med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk.” – Jazzkonkurrence Juryen: Kat Jarby, Mikkel Grevsen, Makiko Hirabayashi Duoen vandt ligeledes to Danish Music Awards Jazz 2019 for både Årets Nye Danske Jazznavn og Årets Danske Jazzkomponist.

Videoer