Svartsot

Support: Idaslet

Beskrivelse

Svartsot – Koncert på Fermaten, Herning – Lørdag den 23. april 2022

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

Siden begyndelsen i 2005 som det eneste danske band i genren, har SVARTSOT været instrumentel i etableringen af det hjemlige folkmetal-scene. Bandets unikke stil er bastardafkommet af mødet mellem folk- og middelaldermusikkens fængende melodier og dødsmetallens tyngde og råenergi. Mens rytmeguitar, bas og trommer lægger et solidt fundament til de autentiske toner på mandolin, sækkepibe og fløjter, bygger leadguitar en bro mellem de to verdener. SVARTSOTs growlede og overvejende dansksprogede tekster inspireres af gamle fortællinger fra Danmarks væld folkesagn og historie.

Efter udgivelsen af demoerne Svundne Tider (2006) og Tvende Ravne (2007), udgav SVARTSOT tre albums på Napalm Records: Ravnenes Saga (2007), Mulmets Viser (2010) og maledictus eris (2011). Albummet Vældet (2015) udgaves som samarbejde mellem bandets eget selskab, Of Wood And Iron Productions, og det ungarske selskab Nail Records. Efterfølgeren til Vældet blev skrinlagt i forbindelse med udskiftning af bassist i 2017/18, og idéen om at udgive en samling folkeviser og middelalderlige sange, der havde inspireret bandet gennem årene, blev til. Albummet, der har fået titlen Kumbl, som er olddansk for ’mindesmærke’, skulle oprindeligt have være en del af SVARTSOTs 15 års jubilæum i 2020. Af forskellige årsager, kunne pladen dog først indspilles under pandemien. Kumbl udkommer i 2022 på det danske selskab Mighty Music.

SVARTSOT er nu et etableret band på folkmetal-scenen i såvel ind- som udlandet og har spillet koncerter på festivaler og turnéer med flertallet af de allerstørste navne inden for folkmetal-genren og i store dele af Europa, mm. Bandet har opnået et ry som live-band med fansene i fokus, hvor koncerterne præges af den unikke oplevelse og fest til tonerne af det på én gang brutale, men melodiske folkmetal.

Line-up
Thor Bager – vokal
Hans-Jørgen Martinus Hansen – fløjter, mandolin, sækkepibe
Cris J.S. Frederiksen – leadguitar
Michael Alm – rytmeguitar
Simon Buje – bas
Frederik Uglebjerg – trommer

 

Support: Idaslet

Idaslet spirer i den danske undergrunds muld. Med deres version af folk metal drog Idaslet på deres første vikingetogt i 2020 med udgivelsen af deres EP “Lurernes Glammen”,
og har nu sat sejl mod de danske byer. Med rødderne solidt plantet i sagaer og folkeviser, kvæder Idaslet danske strofer både med growl og skønsang.
Harmonika og guitarer beriger lydbilledet med folkelige melodier, imens trommer og bas leverer rytmer der indbyder til dans og fællessang.

Efter første udgivelse “Lurernes Glammen” indtager Idaslet den danske metalscene med en række koncerter i 2022, imedens der arbejdes på det nye album.

Videoer