The Blues Overdrive

Prisvindende blues med international klasse

The Blues Overdrive

Beskrivelse

The Blues Overdrive – Koncert på Fermaten i Herning, lørdag den 5. maj 2018

Prisvindende blues med international klasse – sådan betegnes den danske succes The Blues Overdrive. Bandets seneste udspil ‘Clinch!‘ blev for nyligt kåret til ‘Album of the Year’ til European Blues Awards, da prismodtagerne blev annonceret under London BluesFest i O2 Arena. De er således det eneste skandinaviske band til at modtage denne prestigefulde pris. Med sejren indskriver Clinch! pladen sig som en milepæl i dansk blueshistorie. Med en Danish Music Award nominering og en flot placering som nr. 3 på Norges største rockmagasins top 50 over de bedste album i 2015 (foran b.la. Keith Richards, Mark Knopfler og Coldplay) har bandet modtaget airplay verden over, været ‘Ugens album’ på flere bluesradioer og blevet spillet flittigt af Alex Nyborg Madsen på DR’s P4.

Dertil kommer et overvældende antal af flotte anmeldelser. Blandt andet af Europas førende bluesmagasin Bluesnews kvitterede med 5 stjerner og ordene ‘Der er kort og godt en originalitet og et melodisk drev i dette band som det er let at blive besat af.’ Den amerikanske blues-sværvægter Duke Robillard (som blandt andet har spillet med Bob Dylan og Tom Waits), har også opdaget det danske bands evner og medvirker således også på Clinch!’ pladen. Tilbage i 2013 modtog de prisen som ‘Årets Debut Album’ af det anerkendte tyske musikmagasin Wasser Prawda for deres første album og tilbage i 2003 slog The Blues Overdrive sit navn fast herhjemme ved at vinde den prestigefyldte jubilæumskonkurrence på det Skandinaviens bluesmekka, Mojo Blues Bar i København.

På scenen udviser de et meget højt niveau med de to guitarister Andreas Andersen og Martin Olsen i forgrunden. Deres samspil er nærmest telepatisk og er godt hjulpet på vej af den solide backing fra den texanske bassist Brother Birck og den svenske janitshar Louisian Boltner. Der balanceres hele tiden på en knivsæg – der hvor både musikere og publikum skal være på tæerne og der hvor det næste moment bliver uforudsigeligt og spændende! De får fortid til at lyde af fremtid og viser hvordan bluesmusik kan spilles i en spændende moderne form med stilsikre elementer fra Chicago blues til tranceagtige og hypnotiserende delta grooves.

Som et af landets mest efterspurgte bluesacts har de i de senere år spillet utallige koncerter. Deriblandt tæller Skanderborg Festivalen, Copenhagen. Jazz Festival, Copenhagen Blues Festival og mange store internationale festivaler og turneer i blandt andet England, Tyskland, Holland, Belgien, Polen og Skandinavien.

Med et underholdende show og et alsidigt repertoire er der noget for enhver musikelsker. Kort sagt: En af de koncerter man ikke må gå glip af!

Videoer