The Minds Of 99

+ Support: Klub 27

The Minds Of 99

Beskrivelse

The Minds of 99 er ude med første single fra nyt album

Med førstesinglen ’Stjerner På Himlen’ tager ’The Minds of 99’ et stort skridt mod deres andet album. Fyldt til bristepunktet med utålmodig, men indestængt desperation lægger singlen sig i forlængelse af stilen og temaerne fra deres anmelderroste debut.

Som bevæger han sig på kanten af vanviddet, stammer og messer forsanger Niels Brandt, mens et hektisk beat trækker sig gennem horn, kor og klart ringende guitarer.

’Stjerner På Himlen’ er ’The Minds of 99’s’ første single fra deres kommende album, og et klart signal om, at gruppen fortsætter den kompromisløse opdagelsesrejse, de indledte med deres blot et år gamle debut. Det gælder både musikalsk og lyrisk.

I tekstbidder som “De bedøver mig med ord som ‘fremtid’” og omkvædets opfordring “Lad os svæve nu. Være noget. Blive til noget. Skrive noget. Stjerner på himlen”, kredser nummeret utålmodigt om altid at ville og skulle være mere end den man er. ”Altid et år mere, før jeg ka´ det der, og jeg må det dér, og jeg har papir”

I arbejdet med det kommende album har ’The Minds of 99’ trukket på samme lystbetonede spontanitet, som lå til grund for debuten. Mellem deres talrige koncerter det seneste år har de haft tre ture væk fra København for at skrive og indspille, inden materialet – ligesom debuten – blev færdigmikset og produceret af bandet og Carsten Heller.

”En del af sangene fra den nye plade opstod faktisk samtidig med sangene til det første album. Men vi kunne ikke materialisere dem sidste år. De er først faldet helt på plads efter vi har spillet en masse shows og mødt folk til koncerterne. Det gav os ny energi og ny inspiration. Vi ser den nye plade som en del af den første. En slags dobbeltalbum. Den nye leger videre med samme lyd og samme tekstunivers på en måde,” siger Niels Brandt.

Single og album lander efter en sommer, hvor ’The Minds of 99’ via mindeværdige festivaloptrædener lagde endnu en dimension til deres virke. Først og fremmest åbnede de Roskilde Festivals Orange Scene med femstjernede anmeldelser til følge og bred enighed om, at åbningen var den bedste i årevis. Men også koncerten på NorthSide påkaldte sig opmærksomhed med en seksstjernet anmeldelse i Berlingske.

The Minds of 99 blev dannet af seks barndomsvenner i 2012 og trækker lige dele på postpunkens energi og den elektroniske musiks gentagelser. I 2013 vandt de KarriereKanonen, og allerede tidligt i 2014 var de nomineret til P3 Guld i kategorien ’P3 Talentet’, mens singlen ’Det Er Knud Som Er Død’ blev P3’s Uundgåelige og nåede førstepladsen på Det Elektriske Barometer. I foråret 2014 fulgte singlehittet ’Barn Af Min Tid’ og det stærkt anmelderroste debutalbum. I albummets kølvand vandt bandet en Steppeulv i kategorien Årets Sang og to Carl Priser i kategorierne Årets Talent og Årets Sangskriver For Rock, ligesom der fulgte en stribe prisnomineringer: Til Danish Music Awards i kategorierne Årets Nye Danske Navn,  Årets Nye Danske Rockudgivelse og Årets Livenavn og herudover nomineringer til to Zulu Awards, fem Steppeulve og to Gaffa Awards.

Klub27

Klub 27 er support for The Minds Of 99

Det nye danske band Klub 27 har fået æren af at åbne ballet for The Minds Of 99 på deres danmarksturne.

Klub 27, som består af Christian Guldborg Skotte og Haruna James Wasajja, er gadedrengene, som rapporterer direkte ude fra minefeltet. De leverer udødelig ungdomsenergi i en cocktail af opdateret 60’er psykedeliskrock blandet med en rappers flow. Mixturen er unik og overraskende velsmagende! Musikken taler direkte til dig med yderst charmerende takter fra start til slut.

Bandet er et relativt nyt band på den danske musikscene. De har netop vundet Karrierekanonen og har på kort sigt fået optrædener på Smukfest, i Glassalen, på Spotfest og Sound Tjek festival på Gimle under kappen. Nu skal bandet på deres første rigtige danmarksturne.

“Vi glæder os til at komme rundt i det ganske land og præsentere vores musik for de gode mennesker rundt omkring. Folk har blot hørt Hallo, men live har vi en masse fede numre klar! Det bliver fedt!” lyder det fra Klub 27.

Når Klub 27 ikke turnerer land og rige rundt, arbejder de intenst på at udarbejde materiale til deres første udgivelse.

Videoer