I Think You’re Awesome

Indiejazz med nordisk stemning !

I Think You’re Awesome

Beskrivelse

I Think You’re Awesome – Koncert på Fermaten i Herning, Torsdag den 6. oktober 2016 kl. 20.00

Under ledelse af bassist Jens Mikkel Madsen, har gruppen gennem de seneste år etableret sig som et af landets mest spændende orkestre med en poetisk og imødekommende musik, der helt klart er jazz, men også så meget andet.

I Think You’re Awesome blandes improvisation med strukturer fra popmusik, rytmer fra Afrika og nordisk eftertænksomhed sammen og bliver til en musik, bandet selv beskriver som indiejazz.

Bandet udgav i 2014 sin debut ”Løft mig op, så jeg kan nå” – Udover massiv airplay på P8 Jazz og en plads på jazznyt.com’s top-ti over årets plader, gav det bandet international opmærksomhed og et hav af smukke anmeldelser. Pladen, der blev indspillet live i en gammel teatersal i Aarhus, var en kommentar til, hvor langt vi når, når vi lærer at hjælpes ad, og se vores fælles sejre som lige store, som dem vi opnår alene.

I år udgiver bandet deres to opfølgere Books og Books Live. De to plader indeholder samme repertoire, men i dels en studieindspilning og en liveindspilning. De viser to sider af et orkester, der har lige stor kærlighed til jazzens improvisation som poppens sans for detaljer, form og lyd. Samtidig har bandet offentliggjort en 40 minutters koncert-film fra bandleder Jens Mikkels barndomshjem.

Bandets koncerter er energiske, udadvendte og følelsesladede. De viser et band, der nyder muligheden for at stå på scenen sammen. Samtidig viser de en samling musikere, der trods deres unge alder har opnået en stærk stemme på deres instrumenter. Bandet består af Alex Jønsson på guitar, Morten Kærup Hjort på banjo og guitar, Lars Fiil  på klaver og keys, Andreas Skamby og Frej Lesner på trommer og percussion og Jens Mikkel Madsen på bas. Mellem sig deler de adskillige priser, DMA Jazz nomineringer og tourneer i hele verden. Bandleder Jens Mikkel har mere end 25 udgivelser som sideman på samvittigheden og vandt i 2010 Young Nordic Jazz Comets Solistpris. Vigtigst af alt er det en flok unge musikere med meget på hjerte og en stor glæde ved at spille musik sammen.

I Think You’re Awesome modtager årets JAZZNYTPRIS
Det er nu femte gang, at jazzbloggen JazzNyt uddeler JAZZNYTPRISEN. Prisen gives til en kunstner, der med dybe rødder i jazzen er med til, at udvikle og udfordre traditionerne. En kunstner der uden at gå på kompromis, er med til, at løfte jazzen ud til et større publikum. Sidste år blev den overrakt til Jacob Buchanan i Viborg Domkirke. I år kommer det til at ske på Herning spillestedet Fermaten torsdag d. 6. oktober, hvor bandet I Think You’re Awesome spiller koncert.

Prisen går til bandets bagmand, komponisten og bassisten Jens Mikkel Madsen.

Den 28 årige århusianske musiker har allerede en meget aktiv karriere, hvor medlemsskabet af den norske sangerinde Live Foyn Friis’ trio, Kasper Tom 5 og Kasper Staub Trio stikker ud. Grunden til at Jens Mikkel får prisen er dog hans eget projekt I Think You’re Awesome og de to albums Books og Books Live, der udkom i foråret, hvor den ene nu genudgives på vinyl.

Her har han sat lyd på en række yndlingsbøger af bl.a. Paul Auster, Charles Bukowski og Erlend Loe. Han har arbejdet med stemningerne og følelserne og omsat dem til musik.

Jens Mikkel får prisen for sin modige og anderledes tilgang til jazzen. Han udfordrer genren med toner fra indiepop og andre genrer. Han har en særlig sans for at lade melodi og stemning mødes i musikken. Det er kollektivet og samarbejdet omkring musikken der bliver omdrejningspunktet. Besætningen med to trommeslagere og to guitarister og en enkelt keyboardspiller indikerer meget mere larm og uro, end der reelt er tilstede i musikken.

Han gør op med jazzens gængse marketingstrategier eller mangel på samme. Pladerne indeholder de samme kompositioner i to forskellge udgaver. Den første plade Books er indspillet i studiet, mens den anden Books Live er indspillet live i forældrenes stue i Langå.  Et barndomshjems rammer kan give ro og tryghed. Det får paraderne til at falde. Det er den tryghed som Jens Mikkel har kanaliseret over i bandet. En tryghed der er base for, at bandet bliver et stærkt kollektiv. Et kollektiv hvor alle instrumenterne arbejder sammen og er afhængige af hinanden. Der er en rigtig god stemning tilstede, som forplanter sig ud til lytterne.

I forbindelse med at prisen overrækkes får Jens Mikkel et stykke originalgrafik og en flaske champagne.

OM JAZZNYT.COM
Siden 2004 har Niels Overgård blogget om stort og småt fra jazzens verden. I de senere år har det primært handlet om at anmelde jazzudgivelser. Det er nu blevet til over 2000 anmeldelser, hvor hovedfokus altid har været den danske jazz. Det førte til at Niels Overgård i 2012 lavede JAZZNYTPRISEN, da han mente at der var enkelte kunstnere der stak så meget ud, at de fortjente ekstra opmærksomhed.

Tidligere modtagere af Jazznytprisen:
2012: Stefan Pasborg
2013: Jakob Bro
2014: Carsten Dahl
2015: Jakob Buchanan

Videoer