Forår 2016

Pressemeddelse: Fermaten er parat med forårets program.

Store danske artister, spændende upcoming navne, eksklusiv folkrock, youtube-hits og internationale bands. Fermaten præsenterer et forårsprogram med masser af bredde og musikalsk kvalitet
På Fermaten glæder vi os til at lukke dørene op for forårssæsonen 2016. Vores mål er altid at sammensætte et stærkt og varieret program, så alle blandt vores publikum kan finde noget, der falder i deres smag. Og det mål synes vi bestemt, vi har nået i denne sæson. Vi glæder os desuden til at præsentere publikum for en række fysiske forbedringer af Fermaten i den kommende sæson – blandt andet i form af et nyt lyssetup, der udover at være energibesparende også sikrer et bedre indeklima for vores gæster i koncertsalen”, fortæller Rikke Andersen fra Fermaten

Den danske musikscene
Dansk musik har altid været en vigtig del af Fermatens program, og den kommende sæson er ingen undtagelse. I løbet af foråret kan du blandt andet opleve etablerede navne som albumaktuelle Saybia, samt Loveshop, Anders Blichfeldt solo og altid festlige Østkyst Hustlers. Du kan også møde nye stjerner som soul-stemmen Patrick Dorgan, Sys Bjerre og Choir Of Young Believers, der blandt andet kendes fra introen til ’Broen’, samt upcoming artister som gruppen Girls In Airports og den tidligere Herning-sangerinde Karen Kousgaard.

Standup og komik
Er du til et godt grin, så lægger Fermaten også denne sæson scene til noget af det bedste inden for dansk standup. Comedy Zoo On Tour lægger vejen forbi med blandt andre stand-up-komikeren Michael Schøt og senere Brian Mørk fra Krysters Kartel. Du kan også trygt slippe latteren løs med et one-man-show i topklasse. Huxi Bach byder på tankevækkende satire i showet ’Valg’, mens Uffe Holm lover hæsblæsende underholdning for fuld smadder i showet ’Champ’.

Jazz og Folk
I samarbejde med de lokale musikforeninger MoorJazz og MidtFolk har Fermaten en række spændende koncerter inden for jazz- og folk-genren på programmet. Hvor MoorJazz i efteråret væltede Fermaten med et internationalt scoop i form af New Yorker-bandet Snarky Puppy, er det i denne sæson især folk-publikummet, der kan glæde sig til internationale musikoplevelser. Fermaten får nemlig både besøg af det engelske folk-rock-orkester Orphan Colors (tidligere Ahab) og skotske Mànran, der er et af de helt store, nye folkrock-bands, der høster store anmelderroser for deres høj-tempo skotsk-gæliske musik.

Internationale musikoplevelser
Fermaten har altid et par gode internationale overraskelser i ærmet, og det er der selvfølgelig også i den kommende sæson. I april står der vintage-swing på programmet, når Youtube-fænomenet Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox lægger vejen forbi Herning. Det amerikanske orkester er blevet kendt på deres top-musikalske swing-udgaver af populære pophits, og deres videoer er blevet vist omkring 232 millioner gange på Youtube. Koncerten på Fermaten er den eneste koncert med Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox i Jylland, og vi er ret stolte af, at præsentere dette orkester eksklusivt på Fermaten.

Udsolgt sommerkoncert i Sdr. Anlæg
Sæsonen slutter af med et brag, når Danmarks nationalskjald, Kim Larsen, 25. juni giver koncert i Sdr. Anlæg. Kim Larsen og Kjukken inviterer til den helt stor syng-med-fest og har lovet en musikalsk rundtur i Kim Larsens store sang-katalog med alle de kendte sange fra en mere end 40 år lang karriere. Herning har i den grad taget imod invitationen med åbne arme, for samtlige billetter blev revet væk i løbet af december og koncerten er meldt udsolgt.

Godt nytår fra Fermaten

Rikke Andersen

Interviewaftaler:
Interviewaftale laves med PR-medarbejder Rikke Andersen,
tlf. 2279 6050, rikke@fermaten.dk