Spillestedsleder på Fermaten udpeget til Den Jyske Kunstfonds bestyrelse

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har netop udpeget bestyrelsesledere og bestyrelsesmedlemmer for de to Regionale Kunstfonde, som er Øernes Kunstfond og Den Jyske Kunstfond. Sidstnævnte har fået fornøjelsen af Rikke Andersen, som til dagligt er spillestedsleder på Fermaten.

Hvis du spørger kollegerne på Fermaten, så har spillestedslederen på Fermaten, Rikke Andersen, en helt særlig egenskab. Hun griber, hvad der kan gribes. Handler det om talentprojekter, minoritetsprojekter, kommunale samarbejder eller noget helt fjerde, så står Rikke Andersen klar til være en betydelig brik i det kulturelle spil. Men denne gang er det ikke Rikke selv, der har grebet en opgave. Nej, denne gang er det kulturministeren selv, der har grebet Rikke og bedt hende om at blive bestyrelsesmedlem for Den Jyske Kunstfond.

Et kulturliv med geografisk spredning
Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond har til formål at støtte både udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder i fondes geografiske område. Fondene er med til at sikre, at kunststøtten når ud i hele landet. Det hele handler om en geografisk balance i kulturlivet. Og netop derfor, er Rikke Andersen rigtig glad for at være tiltrådt som bestyrelsesformand: ”Nu jeg selv er spillestedsleder i en by, der hverken er København eller Aarhus, så ved jeg, hvor meget støtten i de mindre byer betyder. For mig er det egentlig meget enkelt. Uanset hvor i landet, man bor, skal man kunne opleve god kunst og kultur, og det sker kun hvis kulturinstitutioner og de udøvende kunstnere får noget støtte.”

En bredt sammensat bestyrelse
I Den Jyske Kunstfond bliver det Jakob Bonderup, der tiltræder som bestyrelsesformand. Han arbejder til dagligt som forstander på Engelsholm Højskole, og så er han også tidligere alment medlem af bestyrelsen. Det andet bestyrelsesmedlem, som foruden Rikke Andersen binder sløjfe på bestyrelsen, er Trine Bang, der er direktør for Kulturmødet Mors. ”Jeg ser enormt meget frem til at arbejde sammen med både Jakob og Trine. Jeg synes, vi er en god, forskelligartet sammensætning. Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at vi nok skal give den en skalle for den her del af landet,” siger Rikke Andersen.