MOMENT

Ansøg om at blive en del af MOMENT lige her (Ansøgningsfrist: 13. september 2021)

I efteråret 2021 melder Herning sig endnu engang på banen som kulturel frontløber, når spillestedet Fermaten skyder det nye jyske skaberforløb MOMENT i gang: Et forløb, som skal skabe større muligheder for de unge kulturelle ildsjæle, der brænder for at arbejde med kultur og events i Midtjylland. Vi tror på, at den målrettede indsats på området vil gavne lokalområdet som helhed. Både ved at skabe mere kulturelt liv i byen, og ved at give den entreprenante ungdom muligheden for arbejde seriøst med deres interesser, i stedet for at tvinge dem med ambitioner til at flytte til de store byer.

Vision: Vores mål er, at Herning skal gå forrest som mulighedernes by, når det gælder kreativt iværksætteri, entreprenørskab og kulturliv.

Hvad er MOMENT? MOMENT vil føre de unge kulturiværksættere gennem en intensiv proces bestående af workshops, fælles projekter, mentorforløb og oplæg kurateret af erfarne samarbejdspartnere. På den måde blandes knivskarpe oplæg og tilstillede opgaver med et fokus på at hjælpe kursisterne videre i deres egne projekter. Deltagernes indsats vil her resultere i, at befolkningen i Midtjylland tilbydes en række gode, lokale oplevelser, og samtidigt bliver disse events en vigtig del af de unges læring. Selvom Fermaten som spillested er afsender på projektet, bliver fokus på kunst, kultur og iværksætteri som et bredt fænomen. Dette valg er taget ud fra en overbevisning om, at det bliver samarbejderne på tværs af fagområder, der skal løfte byens kreative og skabende miljø.

Erfaren partner: Projektet laves i samarbejde med Volcano, der i 12 år har drevet skaberforløbet Royalties, som siden da har skabt rammerne for, at mere end 200 unge ildsjæle har lært hinanden at kende og kickstartet deres karrierer. Forløbets tidligere kursister arbejder i dag blandt andet for Dansk Live, Danmarks Radio, GAFFA, reklamebureauer, CPH Dox samt DPA og andre brancheorganisationer. Derudover har Volcano mere end 20 års erfaring indenfor musik, eksport og koblinger mellem kultur og erhverv.

MOMENT er en investering i Herning: En investering i MOMENT og derved fremtidens kulturskabere er en investering i et attraktivt Herning for både borgere og tilflyttere. Vi ser både kortsigtede gevinster såsom konkrete samarbejder, alternative events og løsning af virksomheds-cases – men også at åbne fremtidens kulturaktørers øjne for, hvordan kultur og erhverv kan understøtte hinanden.

MOMENT er med til at forløse et uforløst potentiale: Udover at arbejde med det brede musikalske og kulturelle vækstlag, er MOMENT i høj grad også skabt for at skabe et stærkere bånd mellem kultur og erhverv i Herning og Midtjylland; et bånd, hvor kompetencerne forenes til et robust samarbejde og fællesskab, som kommer borgerne til gode.

MOMENT møder allerede stor opbakning: I november 2020 blev MOMENT tildelt den 5. største tildeling på landsbasis, da Tuborgfondens BLMBB-pulje blev uddelt. Tildelingen af disse midler gør dermed både udformningen af et konkret pilotprojekt i 2021 muligt – men endnu vigtigere, så viser tildelingen af støtten en massiv opbakning til projektet som helhed og det store potentiale, MOMENT rummer.