Fætters

Support: Kasper Buch

Beskrivelse

Fætters – Koncert på Fermaten – Lørdag den 25. marts 2023

Vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd. Det er en cocktail, der kaster god underholdning af sig. Man kan næsten smage saltet fra Vesterhavet og mærke vestenvinden blæse omkring ørerne når bandet FÆTTERS inviterer til festlig folkpop krydret med lattervækkende og lune historier.

Fætters har udgivet to albums og et tredje udkommer i 2022.
GAFFA skrev om den seneste plade: “Fætters er et godt blended mix mellem Johnny Madsens excentricitet, Allan Olsens hjemstavnsfortællinger og Coldplays arenatricks. Ikke ulig det musikalske udtryk, Mumford & Sons har skabt sig en stor karriere på”.

De vestjyske rødder fornægter sig ikke – og de fem unge spillemænd lægger da heller ikke skjul på deres ophav. ”Vi er født i Thyborøn, det vil vi gerne stå ved. Dér, hvor du bliver kaldt fiskersøn, selvom din far er smed,” som det lyder i storhittet ’Opsangen’.
Det forblæste fiskerleje har formet bandet med de sammenknudrede familiebånd. Fire af fem bandmedlemmer har samme oldeforældre, og de er alle vokset op i en familie af folkemusikere med rødder til det populære band Tørfisk. Blandt andet er FÆTTERS-forsanger Anders Toft Bro søn af Tørfisk-forsanger Bent Bro, men sønnike har sammen med barndomskammeraterne fundet sin egen musikalske sejlrute, som tog sin begyndelse i musiklokalet på den lokale folkeskole i Thyborøn.

Samtlige sange er selvskrevne – og velskrevne (siger deres mødre) – og selvom de relaterer sig til hjemstavnen med tekster om og fra livet i Vestjylland, handler de om emner, der vedrører de fleste. Du er måske stødt på singlen ’Gutterne på Kutterne’, der rundede over 1 million visninger på Facebook. Du kan også have hørt dem på Skagen Festival, Skive Festival, Haze over Haarum eller Morsø Festival – bare for at nævne nogle få. Forsangeren Anders Toft Bro har du muligvis set i TV udsendelsen ”Fotovognen” eller ”Natholdet”.

 

FÆTTERS:
Anders Toft Bro: vokal, klaver & harmonika
Christian Toft Bro: guitar
Allan Toft Josephsen: vokal, bas & trommer
Christian Stausholm Holm: vokal & guitar
Morten Maltesen: bas & trommer

 

Support: Kasper Buch

Sanger- og sangskriveren Kasper Buch har om nogen slået sit navn fast på den danske folkemusikscene. Mange vil måske bide mærke i at sangene har et strejf af “Tønder” i sig. I løbet af kort tid, har Tønderdrengen modtaget to musikpriser, spillet mere end 400 koncerter rundt i ind- og udland, samt indtaget nogle af de største folkemusikscener herhjemme. Kasper Buch har tidligere lagt i rotation på DR P4 med singlerne ‘Point This Ship’ og seneste udgivelse ‘Holding On’, som begge har spillet landet over i mere end 4 uger ad gangen. En del omtale i aviser, TV2, DR P4, DR P5, Globus Guld, det tidligere Radio 24/7 og Radio LOUD har banet meget af vejen for at gøre Kasper Buch til et veletableret navn på den danske musikscene den dag i dag.

Udover at være indehaver af to musikpriser kan man nu trække lidt på smilebåndet, når man ringer ned på kommunen i Tønder, da man vil blive mødt af Kasper Buch i ventetonen før næste ledige medarbejder. Én ting er sikkert, publikum skal ikke vente særlig længe på at rejse sig fra stolene, da Kasper Buch og hans 5 mands band melder klar til endnu et travlt musikår, hvor han gæster landets spillesteder og festivaller.

Videoer