Om Fermaten

Som i ethvert velorkestreret musikstykke er det pausen – luften mellem tonerne – der skaber energien og forstærker øjeblikket. Og det er netop, hvad Fermaten er. En musikalsk pause og et frirum fra fra hverdagen.

Vi mener, at de allerbedste musikalske oplevelser kræver en intim atmosfære, hvor du mærker lyden, stemningen og kunstneren helt tæt på. Følelsen når tiden pludselig står stille, hårene rejser
sig og hjertet hamrer i takt med trommernes pulserende beat. Magien ligger i forventningens glæde, og begejstringen, når de første toner rammer scenekanten. Øjeblikket hvor publikum springer i
luften. I fælles beruselse og glæde. Det er autentisk og kan ikke købes on-demand.

Fermaten er et regionalt spillested, der arbejder for at skabe stærke musikalske liveoplevelser til dig, der søger en ekstraordinær pause fra dagligdagen. Hvert år præsenteres et alsidigt musikprogram med et bredt spekter af kunstnere. Med fokus på alt fra det folkelige til udbredelse af de smalle genrer.

Spillestedet drives af godt 100 frivillige lokale kræfter, der bakkes op af en håndfuld passionerede medarbejdere. Et mangfoldigt fællesskab med udgangspunkt i musikken.

Sammen tages der ansvar for udviklingen af både det musikalske og det lokale miljø. Koncert for koncert forfølges ambitionen om, at tilbyde dig helstøbte og opsigtsvækkende oplevelser med afsæt i den musikalske kunst.

Lad dig overraske og overrumple. Luk nye toner ind og giv din musiksmag lidt modstand.

 

Værd at vide om Fermaten

  • Fermaten præsenterer ikke blot mere end 110 koncerter om året. Som regionalt spillested arbejder vi benhårdt med en række projekter, som er med til at udvikle det lokale og regionale musikmiljø. Læs mere under projekter, hvor vi giver dig et overblik over alt det, vi også laver.
  • Spillestedet er støttet af Statens Kunstfond, Herning Kommune samt en række sponsorer.
  • Fermaten er tegnet af Kim Utzon og blev indviet af daværende kulturminister Brian Mikkelsen i 2008.