HerningErMusik

Hvert år i uge 44 fejrer Herning musikken, og her vil Hernings borgere kunne opleve en lang række musikalske arrangementer i kommunen. Uge 44 er også Spil Dansk-uge i hele landet, men i Herning Kommune spiller og synger vi også andet end dansk.

Fejringen vil blive udviklet over de kommende år, så hvis du er vild med sang og musik, så kan du roligt sætte et kryds i kalenderen i uge 44 fremover.

Bag HerningErMusik står Fermaten, Den Jyske Sangskole, Ensemble MidtVest, Herning Bibliotekerne, Kulturelt Samråd Herning, DSI Swinging Europe, Herning Musikskole, Scene 7, Dansk Musiker Forbund (DMF Herning) og Herning Kommune.

 

HerningErMusik 2020

Formatet var i 2020 tilpasset den besværlige corona-situation, men man formåede på trods af epidemien at mødes om kulturen – på trods. Fejringen skete mange forskellige steder i byen, og Fermaten var en del af følgende af arrangementer:

 • Musikmødet
  Alle musikinteresserede mødtes på Fermaten til en dialog om udviklingen af det musikalske miljø. Læs mere om Musikmødet her.
 • Gratis koncert med Kosmos i forbindelse med MOORJAZZ Festival
  Som en del af åbningen af årets MOORJAZZ Festival spillede det lokale jazzorkester Kosmos en koncert på Herning Bibliotekerne. Læs mere om MOORJAZZ Festival her.
 • Koncert med HP Lange og Esben Just
  Et særligt tiltag fra HerningErMusik var i 2020 at en landsby kunne vinde adgang til en koncert på Fermaten. Vinderen blev Høgild Borger- og Idrætsforening, og til koncerten kunne vi således byde velkommen til mange af borgerne fra Høgild.
 • Frekvens i jazzens tegn
  Det månedlige Frekvens-arrangement var denne gang tilegnet jazz. I anledning af MOORJAZZ Festival indtog lokale Kosmos, bandet Caleido og de anerkendte Girls In Airports scenen på Fermaten. Læs mere om Frekvens her.
 • Koncert med Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen
  På det midlertidigt etablerede spillested på Terminalen i Herning bød Fermaten på koncert med hele Danmarks rockmama akkompagneret af Danmarks trommekonger.
Billeder: Ole Jørgensen