Himmerland

Med Nuala Kennedy

Beskrivelse

Himmerland med Nuala Kennedy og Donald Hay – Koncert på Fermaten – Tirsdag d. 8. november 2022 klokken 20.00

Himmerland bandet har efter lange turnéer i Skotland og England igennem årene opbygget et nært musikalsk samarbejde med en række solister især fra Skotland og Irland. Det drejer sig om solister som f.eks Elidh Shaw, Mairi Campbell og ikke mindst irske Nuala Kennedy som også medvirker på Himmerlands seneste cd. Nuala Kennedy turnerer konstant over store dele af verden, og har turneret med Himmerland i New Zealand, Italien, Danmark og Skotland.

Nuala Kennedy er en af irsk folkmusiks betydeligste aktører i disse år – “An outstanding work of modern Irish folk music” – Stephen D. Winick, Huffington Post.

Himmerland og den internationale festivalscene
Himmerland turnerer i disse år i store dele af verden med ny musik, komponeret af de markante og særdeles erfarne musikere og komponister med baggrund i meget forskellige genrer, traditioner og kulturer. Overalt hvor bandet kommer frem spreder de glæde og tryllebinder deres publikum, med deres helt unikke blanding af gamle danske ballader, forrygende fiddle tunes, ekvilibristiske improvisationer, og ny fascinerende musik komponeret og arrangeret af bandets medlemmer.

Første udgave af Himmerland fandt sammen i 2010, spillede deres første koncerter på Færøerne og i Ungarn og Bulgarien og udgav deres første album “New Roots Music from Denmark” i august 2012. Bandet fejrede albummet med en travl “CD-release uge”, med koncerter på den danske Tønder Festival, på Alkantara Fest på Sicilien, Koktebel Jazz Festival i Ukraine og endelig på Harvest World Music festival i Moskva. Albummet fik gode anmeldelser og blev i 2013 nomineret til en Danish Music Award som Årets Danske Folk Album. Næste cd ”The Spider in The fiddle” blev udgivet i 2014 og seneste udgivelse ”Folktone from a global corner” så dagens lys i 2019. Himmerland har siden siden starten i 2010 turneret intensivt på Færøerne og i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Italien, Grækenland, England, Skotland, Ungarn, Bulgarien, Ukraine, Rusland, Canada, Sydamerika, Australien og New Zealand.

Himmerland har bl.a. optrådt på følgende festivaler: The National Folk Festival (Canberra, Australien), Fairbridge Festival (Fairbridge, Australien), Kaustinen Folk Festival (Kaustinen, Finland),
Summartónar (Færøerne), Goiikoort Int. Volksmuziekfestival (Belgien), Festival Touscouleurs (Bordighera, Italy), La grand Recontre (Québec, Canada), Mission Folk Festival (BC, Canada), The Bath Folk Festival (England), Urkult Festival (Sverige), Tønder Festival (Danmark), Alkantara Fest (Catania, Sicilien, Italien), Koktebel Jazz Festival (Ukraine), World Stage (København, Danmark), Nordic Folk Festival (Tappernøje, Danmark), Festival International de Musica Immigrante de Valpariso (Chile), Musicport Festival (Whitby, England), G!Festival (Færøerne), The Carrying Stream Festival (Edinburg, Skotland), og Harvest World Music Festival (Moskva, Rusland)

“They’re a bit of a multi-genre, multi-culture supergroup” – Chris Nickson Froots, Edinburg Folkclub

“Among Top Ten acts at Edinburgh Folk Club (..) as voted for by our members” – Edinburg Folkclub v/ Paddy Bort

Himmerland er 2022
ESKIL ROMME (Sopransaxofon) er fra Fyn, men har boet i Himmerland i Nordjylland det meste af sit liv. I løbet af de 30 år Eskil har spillet, har han blandet traditionel dansk musik med jazz og andre relaterede genrer. På sine mange rejser i Skandinavien og Storbritannien har han udviklet sin helt egen “Nordsøblanding” af lyd og stilarter. I 2009 udgav han albummet “Himmerlandsmelodier”, som samtidig blev starten på bandet Himmerland. Eskil er kunstnerisk leder af den lille men velrenommerede Halkær Festival, og han er kendt for sine mange internationale turneer med bl.a. “Færd” og “Kryss”.

KIRSTINE HAUGAARD SAND (Violin, sang) er vokset op med det traditionelle folkemusik miljø helt inde på livet, i en familie med stærke musikere og dansere, heriblandt den verdenskendte violinist, hendes broder Harald Haugaard. Kirstine er uddannet på Folkemusiklinjen på Carl Nielsen Akademiet i Odense med et studieår herunder i Newcastle, UK. Kirstine spiller ved siden af Himmerland i orkestre som Fiolministeriet og Svestar, og Kirstine er en erfaren underviser i både klassisk,- Folkemusik og traditionel dans.

JENS ULVSAND(S) (Bouzouki, sang) har med 25 år på den svenske folkemusikscene stor erfaring med den traditionelle svenske musik. Jens startede med rock- og jazzgenren men kom over en periode ind i folkemusikmiljøet, bl.a. som medlem af orkestret Avadå Band. Senere har han spillet med danske bands som Trio Mio, Færd, Kryss og i duo med Jullie Hjetland. Jens Ulvsand er en højt respekteret underviser i folkemusik på akademierne i såvel i Danmark som i Sverige.

EMIL RINGTVED NIELSEN (Elektrisk basguitar) kommer fra Aarhus og er med sit store talent en markant repræsentant for den ny generation af de unge danske folkemusikere som igennem de seneste år har haft deres indtog på Folkemusik scenen. Emil spiller ved siden af Himmerland i bands som Mads Hansens Kapel og Tailcote Donald Hay (trommer, Percussion)- Himmerland mødte Donald Hay første gang på Celtic Connections i 2016. Siden har vi mødtes flere gange og besluttet at fastholde et mere permanent samarbejde på trods af, at Donald bor i Skotland. Donald har en livslang kariere på den Skotsk/Britiske Folkemusikscene hvor han har spillet med en lang række af band, senest med Old Blind Dogs og Eliza Carthy band.

ANDRZEJ KREJNIUK (Afløser på bas) var med i etableringen af Himmerland i 2010, og har spillet en vigtig rolle i bandets udvikling. Andrzej er uddannet på Rytmekons. i København på baslinjen, og har spillet med ”Momento”, “Sound of Polarity”, “Lelo Nika” og Ayi Solomon og gen række andre bands på den københavnske Afro/Jazz scene.

Videoer