Jesper Lindell (S)

Support: ISSE

Beskrivelse

Jesper Lindell – Koncert på Fermaten, Herning – Lørdag den 3. september 2022

Den 28-årige svenske sangskriver og sanger Jesper Lindell kom på alle svenske musikelskeres læber i 2017 efter at hans debutsingle ”Moving On” havde set dagens lys.  Singlen lavede Lindell i samarbejde med den svenske duo First Aid Kit. Singlen udløste en guldplade og er i dag blevet streamet mere end 5 millioner gange på Spotify.

Efter singlen fulgte EP’en ”Little Less Blue” og med den, en pladekontrakt med det amerikanske indie pladeselskab ’Super Alive Natural’.  Det nye album ”Everyday Dreams” udkom over det meste af verden i 2019, og specielt nummeret ”Whatever Happens”, blev en radiobasker og et hit på mange college-radiostationer i USA.

I kølvandet på udgivelsen af det nye album fulgte en omfattende efterårstour. Desværre blev det kun til ganske få koncerter i 2020. Oprindeligt var mere end 50 koncerter på plakaten i både Sverige og flere steder i Europa, men pandemien stod for døren og skrinlagde alle planer, ligesom for resten af musikbranchen. Men ikke nok med dét, ramte en svær nyresygdom den unge svensker, som var nødt til at isolere sig hos familien, da Lindell var i farezonen, hvis han skulle blive smittet.

I det meste af 2020 stod den på dialyse tre gange om ugen, men dét til trods, afkræftet og i rullestol, formåede Lindell at skrive og indspille adskillelige sange med sit seks-mands band. Disse sange er af udtalt høj kvalitet. En utrolig præstation af Lindell, der i midten af juni endelig fik sin længe ventede nyretransplantation. Det blev heldigvis i familien, da Lindells egen fader var så flink at donere den ene af sine nyrer til ham!

De mange ny-indspillede sange har Lindell, hans management og pladeselskab valgt at fordele på hele to albums, det første af disse til udgivelse i februar i 2022, men allerede d. 18. juni slap svenskerne den første single ”Leave A Light On” løs. Anden single ”White Lines” blev udgivet sidst i august og yderligere to singler fra det nye album, ventes at være i luften i oktober og december.

Man kunne måske godt forestille sig at Lindell ville reflektere over pandemi og sygdomskvaler i sin sangskrivning, men ”Leave A Light On” er tværtimod en perle af en sang om håb og gode tider ovenpå de hårde udfordringer.

 

Foruden Lindell på vokal og guitar, er dette Europa tour line-up‘et:

  • Anton Lindell – Bass
  • Calle Lindvall – keyboards og vocals
  • Rasmus Forss – keyboards
  • Jimmy Reimers – Trumpet, Guitars & vocals
  • Simon Wilhelmsson – Drums

 

Support: ISSE

Hun blev kåret som “Årets Danske Pop Talent” i januar 2018, og siden har ISSE haft en aktiv musikkarriere. Hun har udgivet 2 EP’er og en håndfuld singler, som alle er blevet spillet på P4 og/eller P5 samt flere lokalradioer, og alle sangene er streamet mere end 100.000 gange i alt. Derudover har hun spillet tæt på 100 koncert rundt i Danmark i eget navn.

I april 2022 udgav hun sit debutalbum “Gør Dit Hjerte Stolt”, som er spillet på P5 og mange lokalradioer og har fået flotte ord med på vejen af anmelderne:

Gennemført. Seriøst arbejde. Lytte lækkert. Det er umiddelbart de første ord, der falder mig ind efter de første par gennemlytninger af ”Gør dit hjerte stolt”.” – Side 33

Det er en vellykket debut med et seriøst flot og velproduceret stykke musikalsk håndværk” – The Love for Music and Concerts

Men det er egentlig lidt synd at fremhæve nogle numre fremfor andre, da albummet er en helhed, hvor man kommer rundt om hele livets spektre.” – Rootszone

Om ISSE som liveartist:

Isse har en utrolig fængslende smuk og stærk vokal, der favner bredt og rammer klokkerent ind hos den der lytter. Med sin trio leverede hun en suveræn intim koncert, som både publikum og SIDE 33 ikke ville være foruden. ISSE er en sangerinde, der har hele pakken. Den venter kun på at blive pakket helt ud, og opdaget af endnu flere.” – Side 33

Med stor ærlighed og gode melodier, der er iørefaldende, er hun en fornyelse til rootsscenen” – Rootszone

Sange der tekstmæssigt indeholder så meget solid dybde og nerve, at man blev fuldstændig tryllebundet og fascineret.” – Side 33 om live-koncert hos Gimle i Roskilde.

Ganske enkelt befriende med en artist, der bruger sig selv, sit liv, og sin verden omkring, til at udtrykke sig i nogle tekster, der er værd at tænke over.” – Side 33.

Isse viser, at genrer pop, rock og folk kan kombineres” – Rootzone

Videoer