Northern Assembly

Support: Freja Würtz

Northern Assembly

Beskrivelse

NORTHERN ASSEMBLY – Koncert på Fermaten i Herning 31. oktober 2019

Hvad udgør en nordisk forsamling? Er det nordlige stednavne angivet på nogle fødselsattester? Eller er det i virkeligheden mere en sindsstemning bedst udtrykt gennem lyrik og sang.

Dette spørgsmål forsøger folk-kvartetten Northern Assembly at svare på med fængende historier om rodløshed og medrivende, livsbekræftende toner, som bedst kan beskrives som “rootless folk”.

For Northern Assembly er ikke baseret på nogen bestemt musikalsk tradition, men snarere en længsel efter at finde et sted at kalde hjem. Selvom hjemadressen i øjeblikket siger “Danmark”, har de to sangere og storytellere i Northern Assembly, Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan, rejst vidt og bredt og tilbragt nogle af de vigtigste barndomsår i steder som Østafrika, England, Norge og Færøerne. Dette har medført, at begge altid har haft følelsen af ikke rigtig at høre hjemme, hvilket de har erfaret, kun kan dulmes gennem musikken.

Sammen med trommeslager Jens Hedegaard og kontrabassist Jesper Smalbro, som i øvrigt har deres rødder solidt plantet i den jyske muld, fandt de sammen en måde at give afløb for deres følelser på i Northern Assembly.

Bandet udgiver i 2019 opfølgeren til debutalbummet ’Death, won’t you marry me?’ som i 2018 sendte Northern Assembly på en lang og succesfuld Danmarksturné. Det lovende danske folk act, vokser sig stille og roligt større på den danske og udenlandske musikscene. Udsolgte shows og gentagne festivalbesøg på bl.a. SPOT, Smukfest og Tønder Festival har samlet et dedikeret, nationalt følge. Ligeledes har en turné til Schweiz og en turné til Sydkorea tiltrukket opmærksomhed fra det store udland, som nu endnu engang kalder på Northern Assembly. Bandet drager nemlig udover en landsækkende turné i efteråret 2019 også til Færøerne, hvor de spiller en koncertrække til foråret. Finder de mon nogensinde hjem igen?

Support: Freja Würtz
Freja Würtz bevæger sig i en god blanding mellem folk, pop og country – og hvis det skal sammenlignes kan der refereres til artister som Alison Krauss, Eva Cassidy og danske Tina Dickow. Freja beskriver og berører almengyldige problemer og spørgsmål i sine tekster, som udspringer af personlige oplevelser, erfaringer og følelser.
“Fremdriften i sættet vedligeholdes af sangerindens fortællende lyrik, der fint inviterer lytteren ind i det let melankolske univers” – NORDJYSKE (4/6 stjerner)
“Grundstenene er solidt placeret for Freja Würtz og et videre fundament er klar til at blive bygget ovenpå” – MUSIKBLOGGER.DK (4/6 stjerner)

Videoer