Phønix feat. Sangka

Et unikt musikalsk kulturmøde mellem øst og vest

Beskrivelse

Phønix feat. SangKa – Koncert på Fermaten – Fredag den 14. april 2023

Nu sker det endelig! SangKa kommer tilbage til Danmark for at spille ca. 30 koncerter sammen med Phønix. På spillesteder fra Aalborg i nord til Felsted i syd, fra Tarm i vest til Hillerød i øst. Turnéen omfatter desuden en del Levende Musik i skolen-skolekoncerter, hvor børn i hele landet bliver præsenteret for kulturmødet mellem øst og vest.

Og der er lagt op til en helt speciel koncertoplevelse, når det danske folkemusik band Phønix inviterer den kinesiske Guzhengspiller SangKa med på scenen. Sammen skaber de et helt nyt og unikt lydunivers i mødet mellem to meget forskellige musikalske traditioner. Guzheng’en har en drømmende harpe-agtig pentaton lyd, som på smuk vis spiller op imod Phønix’ energiske og groovende melodier og sange.

Eventyret mellem øst og vest begyndte i en rå fabrikshal i Beijings nye art district, 798. Ved åbningen af det nye danske kulturinstitut i Beijing i 2014 spillede Phønix sin danske folkemusik i den
ene ende af en stor fabrikshal, mens SangKa stod i den anden ende og lod tonerne fra sit smukke kinesiske instrument flyde ind i de danske viser og dansemelodier.

Siden har de spillet sammen flere gange på SPOT-festival, Kulturmødet på Mors, Musik i Tide-festival samt på koncerturnéer i Danmark og Guangdong-provinsen i Kina. Faktisk fandt Phønix hurtigt ud af at det var svært at undvære SangKa’s musikalske univers og søde væsen, så det blev aftalt at hun skulle komme til Danmark helst én gang om året. Men… pga. familieforøgelse og ikke mindst corona er det nu 5 år og 3 aflyste turnéer siden, hun sidst har været her. Og selvom musikerne fandt andre digitale veje til at mødes i musikken, fx. på musikvideoer, hvor hver musiker sidder i hjemme i København, Odense, Vejle og Beijing og spiller sammen, har de virkelig savnet at spille rigtigt med hinanden.

 

SangKa: Guzheng
Anja Præst: Basklarinet/klarinet
Karen Mose: Vokal/keys
Jesper Vinther: Harmonika
Jesper Falch: Percussion

 

SangKa er født og opvokset i Beijing. Hun har spillet på Guzheng fra hun var 5 år. I 2007 startede hun på China Conservatory of Music. I dag er hun fuldtids professionel musiker. Af højdepunkter kan bla. nævnes en solo optræden ved OL åbningsceremonien i Beijing 2008.

Phønix er et af Danmarks mest erfarne folkbands. Deres helt specielle lydunivers har rødder i den danske sang og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en nutidig og særegen klang. Phønix intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden, på de største folk festivaler og de mest intime klubscener. Phønix har udgivet 9 CD’er og har modtaget 4 Danish Music Awards.

Videoer