Phønix feat. Sangka

Et unikt musikalsk kulturmøde mellem øst og vest

Beskrivelse

Phønix feat. SangKa – Koncert på Fermaten – Fredag den 14. april 2023

Der er lagt op til en helt speciel koncertoplevelse, når det danske folkemusik band Phønix inviterer den kinesiske Guzheng spiller SangKa med på scenen. Sammen skaber de et helt nyt og unikt lydunivers, i mødet mellem to meget forskellige musikalske traditioner. Guzheng’en har en drømmende harpe-agtig pentaton lyd, som på smuk vis spiller op imod Phønix’ energiske og groovende melodier og sange. Det bliver en koncert på højt musikalsk niveau, med vægt på nærvær, energi, virtuositet og et stærkt visuelt udtryk.

Eventyret mellem øst og vest begyndte i en rå fabrikshal i Beijings nye art district 798. Ved åbningen af det nye danske kulturinstitut i Beijing i 2014, skulle Phønix spille dansk folkemusik i den ene ende af en stor fabrikshal, mens SangKa stod i den anden ende og lod tonerne flyde fra sit kinesiske instrument. Siden har de spillet sammen flere gange, på SPOT-festival, Kulturmødet på Mors, Musik i Tide festival samt på koncerturnéer i Danmark og Guangdong-provins i Kina.

SangKa: Guzheng
Anja Præst: Basklarinet/klarinet
Karen Mose: Vokal/keys
Jesper Vinther: Harmonika
Jesper Falch: Percussion

SangKa er født og opvokset i Beijing. Hun har spillet på Guzheng fra hun var 5 år. I 2007 startede hun på China Conservatory of Music. I dag er hun fuldtids professionel musiker. Af højdepunkter kan bla. nævnes en solo optræden ved OL åbningsceremonien i Beijing 2008.

Phønix er et af Danmarks mest erfarne folkbands. Deres helt specielle lydunivers har rødder i den danske sang og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en nutidig og særegen klang. Phønix intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden, på de største folk festivaler og de mest intime klubscener. Phønix har udgivet 9 CD’er og har modtaget 4 Danish Music Awards.

Videoer