Frekvens vinder KulturVækstPrisen

Torsdag den 20. april skete der noget vildt i Folkets Hus i Struer. Blandt jakkesæt og vigtige kulturfolk modtog Lukas Kvistgaard Kultursamarbejdets vækstpris på vegne af Frekvens. Prisen gik til Frekvens, som havde gjort sig særligt bemærket for deres værdifulde arbejde med at give musikinteresserede unge en platform for at dyrke deres passion både som musiker og som arrangør og til glæde for et ungt publikum. Med diplomet fulgte en check på 10.000 kr. Vi fangede Lukas til en snak om prisen over telefon.

 

Du vidste i forvejen, at du var nomineret til prisen. Havde du tænkt meget over det?
Jeg var selvfølgelig spændt, og her i de sidste dage op til arrangementet har jeg gerne ville vinde.

Hvordan føles det så at vinde?
Jeg har jo aldrig nogensinde lavet Frekvens, fordi jeg gerne vil have et skulderklap. Det er jo først lige gået op for mig, at der faktisk er andre folk, der holder øje med, hvad jeg laver. Det føles godt at få projektet anerkendt af andre.

Hvad betyder det for Frekvens at modtage prisen?
Jeg er blevet lykønsket af folk fra organisationer, som vi aldrig har interageret med. Så det hjælper jo, og det giver noget troværdighed. Så ved vi godt, hvad vi laver. Det er ikke bare dumme unge, der fjoller rundt for Fermatens penge.

Hvad er det, Frekvens gør så godt?
Det er åbenheden, og at det er mega nemt at komme ind i. Både som frivillig og gæst.

Hvorfor er Frekvens så vigtig for Midt- og Vestjylland?
Det er blandt andet Frekvens, der hjælper musikere med at finde fodfæste indenfor musikkens verden. Musikindustrien er en mærkelig og kompleks labyrint af sære ting, og ved Frekvens får man som musiker dyppet tæerne. Jeg tror, Frekvens gør noget særligt. Det er af unge, for unge – men det er stadigvæk utrolig professionelt på grund af Fermatens involvering. Så det er os unge, der styrer det, men vi har utallige års erfaring med fra Fermatens personale.

Mange unge flytter til de større byer for eksempelvis at studere. Kan det have en positiv effekt at have noget som Frekvens i Herning?
Ja det tror jeg. I Herning er der kultur, farver og nuancer. Der er lidt af hvert. Herning har næsten alt det, Aarhus har. Måske i en lidt mindre udgave og måske ikke lige så stort et udvalg, men vi dækker de samme områder.