MoorJazz er parat med forårets stærke program

Niels Overgaard ( MoorJazz ) byder velkommen

Kan humlebien flyve? Selvfølgelig kan den det. Gang på gang siger man at den ikke kan – den gør det alligevel.

Kan man lave jazz i Herning? Selvfølgelig kan man det. Dem der siger noget andet har ikke været på Fermaten.

Samarbejdet mellem jazzklubben Moor Jazz og det regionale spillested Fermaten går nu ind i sit 14. år. Det sker efter at man har haft sit mest succesfyldte år – både kunstnerisk og publikumsmæssigt. Lige fra koncerterne med Bremer/McCoy og Ibrahim Electric til koncerterne med Jarrod Lawson og den udsolgte med Snarky Puppy.

 

Tendensen fra efterårssæsonen, hvor Fermaten præsenterer superaktuelle internationale jazznavne fortsætter i 2016. Denne gang med Scott Bradlee Postmodern Jukebox der med sine genindspilninger, af aktuelle pophits i swingudgaver er blevet en kæmpesucces. Blandt andet har genindspilningen af Meghan Trainors All about that bass opnået stor popularitet på Youtube.Det amerikanske band Banda Magda med den græske sangerinde Magda Giannikou samarbejder tæt med Snarky Puppy. Det er på baggrund af en anbefaling fra Snarky Puppy-bandleaderen Michael League, at Banda Magda spiller på Fermaten og i Danmark for første gang. Stilen bevæger sig fra fransk chanson over græske folkemelodier til columbiansk cumbia og afroperuviansk lando. Det hele blandes op med elegant popmusik fra 50’erne og 60’erne.

Forårssæsonen åbnes og lukkes af musikere der har trådt deres barnesko i det vestjyske – og siden har skabt sig markante karrierer indenfor jazzen. Den første er guitaristen Alex Jønsson der kom fra Vinderup inden han drog ud i verden. Han har et par anmelderroste plader med i baggagen og spiller nordisk inspireret indiejazz. Trommeslageren Kresten Osgood der kom fra Hvide Sande inden han tog den danske jazz og musikscene med storm, har samlet en ny ung kvintet, hvor klassisk jazz er omdrejningspunktet.

De andre danske jazzkunstnere der besøger Fermaten er alle taget fra den øverste hylde. Trommeslageren Snorre Kirk har opnået stor succes med sin superelegante retroswing. Han er et stort hit på DR’s P8 Jazz med nummeret Coco, desuden  har han spillet flere succesfyldte koncerter på store udenlandske jazzfestivaler. Sangerinden Cæcilie Norby besøger atter Fermaten. Denne gang med sit nye duoprojekt sammen med husbonden og bassisten Lars Danielsson.

En anden sangerinde der atter besøger Fermaten er Mette Juul, der har det spritnye album There is a song med i bagagen. Er du til inderlig singer-songwriter musik rundet af jazzen, er Mette Juul uomgængelig. Hun præsenteres til en frokostkoncert. Det samme gør sig gældende med en af de største eksportsucceser i dansk jazz i de senere år, kvintetten Girls in Airports. Deres seneste album udkom i efteråret på det velansete britiske selskab Edition Records og blev fulgt op af en europatur med flere udsolgte koncerter.

Velkommen til jazz på Fermaten
Alex Jønsson Spy on your friends: Onsdag 24. feb. kl. 20.00
Snorre Kirk Quintet: Tirsdag 15. marts kl. 20.00
Cæcilie Norby & Lars Danielsson. Onsdag 30. marts kl. 20.00
Girls in Airports. Lørdag 2. april kl. 12.00
Banda Magda. Fredag 8. april kl. 21.00
Mette Juul & band: Lørdag 9. april kl. 12.00
Scott Bradlee Postmodern Jukebox: Fredag 29. april kl. 21.00
Kresten Osgood Kvintet: Søndag 1. maj kl. 15.00