SPOT og Fermaten lancerer tværnationalt projektforløb for unge branchefolk

Snart ser et nyt projekt dagens lys, hvor fokus er på de nyeste brancheaktører i musikken. Live Incubator bliver til med støttemidler fra bl.a. Europæisk Kulturregion og Tuborgfondet, og som en del af projektets titel indikerer, skal det netop fungere som en rugekasse for fremtidige talenter i musikbranchen – og alle de gode projekter og ideer de i fællesskab kan frembringe.

Live Incubator er udtænkt og skabt i et samarbejde mellem spillestedet Fermaten i Herning og den aarhusianske showcasefestival SPOT, hvor sidstnævnte også kommer til at danne rammerne for den endelige Incubator-camp i Aarhus til maj. Med afsæt i de fælles udfordringer i branchen og de nye tanker, der kan skabes tværnationalt, skal 10 unge fra Midtjylland og 10 fra andre europæiske lande sammen skabe projekter, som både kan leve nu, men også række ud i fremtiden. Projektleder Esben Aarup fra Fermaten fortæller om projektet:

“Det er faktisk kun et halvt år siden, at Maria Kaimaklioti (fra Scala, Cypern) og jeg fik ideen om at samle den nye musikbranche om at udvikle nye projekter og skabe mere samarbejde tværs af Europa, da vi sammen var på en konference i Budapest. At projektet allerede nu bliver til virkelighed er derfor virkelig stort for os, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang.”

 

Partnerskab og organisering

På samme måde som Live Incubator er skabt for fremtidigt samarbejde, er partnerne bag projektet også en konstellation af kræfter med forskellige erfaringer, der skal bidrage til at skabe de bedste vilkår for nye aktører i branchen.

Fermaten har i mange år fokuseret på arbejdet med unge arrangører og talentudviklingen i mindre byer, mens SPOTs DNA altid har været at skabe en platform for nye talenter og de bedste forhold for internationalt samarbejde. Og det er netop i krydsfeltet af disse fokusområder, at ideen om Live Incubator er blevet til – med støtte fra CDEU og Tuborgfondet og i samarbejde med cypriotiske Scala, der også vil bidrage til dele af indholdet i processen.

 

Udvælgelse af deltagere

Projektet er nu en realitet, der skal folde sig ud dette forår med udvælgelsen af de 20 deltagere, som den første del af processen. 10 danske og 10 internationale deltagere kommer til at tage del i nogle online workshops i marts og april, samt en bootcamp i ugen under SPOT 2024, der til slut munder ud i et oplæg som en del af branchesporet SPOT+ – og forhåbentligt er der i denne periode skabt nogle projekter og ideer, der skal ud og leve i verden efterfølgende.

Siden projektets start i december 2023 har et nomineringsudvalg fra bl.a. SPOT Festival og Fermaten kortlagt potentielle midtjyske deltagere fra musikbranchen i alderen 20-30 år, og på baggrund af dette arbejde sker udvælgelsen og sammensætningen af deltagere i løbet af de kommende uger. Derudover modtages bud på andre potentielle kandidater meget gerne ved kontakt til SPOTs leder Rikke Andersen på rikke@spotfestival.dk frem til d. 20. januar.

Live Incubator er et samarbejde mellem SPOT Festival, Fermaten og Scala, og projektet er støttet af Europæisk Kulturregion og Tuborgfondet.