UMTO goes national: UngeMiljøernes TakeOver modtager millionstøtte fra Tuborgfondet

Med afsæt i UMTOs arbejde de seneste år har ungefællesskabet netop fået bevilliget 3,3 millioner kroner fra Tuborgfondet til videreudvikling af arbejdet. Denne gang med fokus på udbredelse til resten af landet.

Støtten fra Tuborgfondet løber frem til sommeren 2027, og den vil give UMTO muligheden for at udvide med en årlig landsdækkende tour med afsæt i landets ungemiljøer og spillesteder, samt en fortsat videreudvikling af UMTOs scene på SPOT Festival.

UMTO blev skabt i samarbejde med Fermaten, SPOT Festival og en række andre kulturinstitutioner, og siden etableringen i 2022 har formålet været at give musikkens unge kulturskabere en platform, hvor de kan dygtiggøre sig i et energisk og selvstændigt miljø. Med støtte fra Region Midtjylland blev første projekt lanceret med stor succes under SPOT Festival 2022, hvor UMTO arrangerede og afviklede en hel dag i Rå Hal. Siden da har UMTO arbejdet ihærdigt på at skabe bedre muligheder for, at unge musikinteresserede, især i mindre byer, kan udfolde deres kreative potentiale og skabe nye kulturbårne fællesskaber og ambitiøse projekter.

“Vi er helt vildt taknemmelige for Tuborgfondets støtte. Det giver os mulighed for at udvide vores aktiviteter og nå ud til endnu flere unge kulturskabere på tværs af hele landet, men det føles også som en kæmpe anerkendelse af den indsats, UMTO har lavet de seneste år. Vi glæder os til at fortsætte vores arbejde med at understøtte og styrke den næste generation af kreative talenter i musik- og kulturbranchen på tværs af hele landet,” lyder det fra projektleder Esben Aarup.

 

Sætter fokus på effekten af at give ungdommen nøglerne

Med Tuborgfondets bevilling vil UMTO kunne lancere et nyt initiativ, UMTO Tour, samt fastholde UMTOxSPOT. Begge dele skal være grundlaget for at fortsætte arbejdet med kompetenceudvikling og erfaringsudveksling blandt unge. Bevillingen vil også muliggøre en bredere geografisk dækning, hvilket sikrer, at flere unge får adgang til de ressourcer og netværk, som UMTO tilbyder – stadig med de unge selv som projektledere.

Tuborgfondet har blandt andet fokus på at støtte tiltag, der fremmer unges engagement og kreativitet, og bevillingen til UMTO er endnu et skridt i den retning:

“Mange unge drømmer om en karriere i musikken – enten foran eller bag scenen – og UMTO er en fantastisk mulighed for unge, der gerne vil tættere på musikbranchen. Vi er glade for, at unge musikinteresserede over hele Danmark, nu får mulighed for at prøve sig selv af sammen med andre, når UMTO udvider indsatsen og fortsætter det gode arbejde,” siger Mikkel Sander, Programansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet.

Udrulningen af UMTO Tour er allerede på tegnebrættet til efteråret, og de nærmere detaljer vil blive annonceret snarest. Alle interesserede unge kulturskabere i hele landet opfordres til at følge med på deres sociale medier og hjemmeside for mere information om kommende aktiviteter og muligheder for at være med.