Banda Magda (US)

Pop / latin / jazz

Banda Magda (US)

Beskrivelse

Banda Magda – Koncert på Fermaten i Herning, fredag 10. maj

Fransk pop / latin / jazz med den græsk fødte sangerinde Magda Giannikou i spidsen. Genren spænder fra samba til fransk chanson over græsk folk til columbiansk cumbia og afro peruviansk Lando.

Du kender sikkert ikke så mange, som synger på 6 forskellige sprog, spiller klaver, harmonika, kontrabas og pandeiro – som komponerer og producerer sin egen og andres musik og har afgangseksamen i filmkomposition fra Berklee College of Music i Boston. Græsk fødte Magda Giannikou, med nuværende base i New York, leder med fast, men kærlig hånd sit mul/kulturelle band, som kombinerer folklore og pop fra hele verden med urban, groovebaseret New Yorker jazz /l en medrivende oplevelse med stor publikumsappel. Magda er i front med sin helt særlige og mildest talt charmerende personlighed! Den 10. maj vender hun tilbage /l FERMATEN med sit fantastiske band med et par nye medlemmer, bl. a. Felix Higginbottom, som også har en vigtig plads i den fremstormende Bill Laurance’s band. Magda er en mangesidet kunstner – sanger, pianist, harmonikaspiller, komponist og producer.

Efter 15 år med klaveruddannelse besluttede hun at udvide sit spektrum og studerede jazz, arrangement og film scoring på Berklee College of Music i Boston, hvor hun fik afgangseksamen i filmkomposition i 2006. Efter studierne flyttede hun til New York, hvor hun lod sig opsluge i den berømte jazzscene, og BANDA MAGDA så dagens lys. Deres første album Amour t’es lá? (Som Magda skrev på fransk efter et 2 år langt forhold til en belgier…!) fra 2013 nåede en niendeplads på Billboards World Music hitliste i august. Det næste, Yerakina fra 2015, coproduceret af Michael League fra Snarky Puppy. hurtigt blev nr, 2 på iTunes World Charts. I efteråret 2017 udkom det 3. og mest ambitiøse album til dato, Tigre, worldwide på Universal. Her i 2018 har Magda udsendt en instrumental udgave af Tigre: “Music for Imaginary Films” som rigtig giver mulighed for at dykke ned i hendes fremragende arrangementer. Hun har i 2018 også skrevet større arrangementer for Snarky Puppy og Metropole Orkestre Bokanté med samme, og big band arrangementer for Juan Andres Ospina og Lucy Woodward.

Tigeren
Le Tigre Malin, sangen som har givet navn til albummet, handler om en pige, som frarådes at gå ud i mørket til den onde Tiger. I det øjeblik hvor hun beslutter at konfrontere tigeren, ser hun de kræfter i sig selv, som giver hende mulighed for at udrette store ting i livet. ‘ På scenen er der et magisk sammenspil mellem musikerne – et regulært party… Sommetider kan scenen være en barriere mellem kunstner og publikum. Magda bryder uden besvær denne barriere og vader glad ud i salen for at dirigere et flerstemmigt kor af forbavsede, men henrykte publikummer

Videoer